Hlavní obsah

Při kriketu znovu úřadovala smrt. V Izraeli zemřel po zásahu míčkem rozhodčí

Z kriketu se tento týden stal smrtelně nebezpečný sport, který si vyžádal už druhou oběť! Pouhé dva dny poté, co v Sydney zemřel na následky zásahu míčkem australský reprezentant Phillip Hughes, přišel při zápasu ve městě Ašdod v jižní části Izraele o život rozhodčí.

Foto: Eranga Jayawardena, ČTK/AP

Řada kriketových pálek týmu Srí Lanky seřazených jako pocta australskému hráči Phillipu Hughesovi, který ve čtvrtek podlehl zraněním po zásahu míčkem.

Článek
Fotogalerie

Kriketista Hughes utrpěl vážné zranění

Podle izraelské policie byl šedesátiletý sudí zasažen do obličeje a po převozu do nemocnice v Aškelonu vážným zraněním podlehl. "Policie incident dál prošetřuje," sdělil superintendant Micky Rosenfeld z policejního ředitelství v Jeruzálemě.

Rozhodčího, který stál na straně nadhazovače, podle hráčů trefil odražený míč. Bezprostředně po zásahu upadl do bezvědomí a i přes okamžitou pomoc záchranářů přestal dýchat a ztrácel puls. Život muži nezachránil ani rychlý převoz do nemocnice. "Míček letěl ve vysoké rychlosti směrem k rozhodčímu, odrazil se od (kriketové) branky a zasáhl jej do obličeje," řekl jeden z zúčastněných hráčů izraelské televizní stanici Channel 10.

Kriket, který patří zejména v zemích Commonwealthu k nejpopulárnějším sportům, tak zastihla již druhá tragédie v průběhu několika dnů. Pětadvacetiletého Hughese zasáhl v úterním zápase nadhazovač do krku těsně pod helmu, která hráčům chrání hlavu a obličej. Rána mu způsobila protržení krční tepny a následné masivní krvácení do mozku. Život mu nezachránila ani operace a Hughes po dvou dnech v nemocnici zemřel.

Již Hughesův případ vyvolal v kriketovém světe diskusi o zvýšení bezpečnosti hráčů. Rozhodčí navíc narozdíl od hráčů nenosí při utkáních ochranné helmy, k jejich zasažení míčkem ale dochází velice zřídka.

Reklama

Související témata: