Hlavní obsah

První kvalifikace na Velkou pardubickou se blíží. Na startu bude i obhájce

Praha

Fanoušci dostihů se těší na pestré víkendové menu. Už v sobotu odstartuje první kvalifikace na 130. ročník Velké pardubické se Slavia pojišťovnou, které se zúčastní i loňský šampion Thephilos. V neděli se pak uskuteční rovinové dostihy v Karlových Varech a o den později jsou na programu ještě překážky v Lysé nad Labem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Žokej Josef Bartoš a Theophilos, s nímž loni vyhrál Velkou pardubickou.

Článek

Theophilos by coby obhájce vítězství kvalifikaci absolvovat nemusel. "Je to kůň, který dostihy potřebuje, jinak je schopen vymýšlet si nejrůznější věci. Pro něj platí, že každý dostih, který absolvuje, mu může jenom pomoci," řekl jeho trenér Josef Váňa webu dostihovysvet.cz.

V sedle Theophilose bude žokej Josef Bartoš. K jejich soupeřům budou patřit mimo jiné další Váňův svěřenec Mazhilis či Hegnus kouče Radka Holčáka, který byl předloni ve Velké pardubické druhý. Loni kvůli zranění slavný dostih vynechal. Kvalifikaci absolvuje také dvanáctiletý hnědák Ribelino, jenž se po diskvalifikaci Nikase stal vítězem Velké pardubické před pěti lety.

V Ceně časopisu Jezdectví se specialistům na krátké krosy postaví šampion Velké pardubické z roku 2017 No Time To Lose, který loni kvůli zdravotním trablům absolvoval jediný start.

V Karlových Varech je v plánu osm dostihů včetně 92. Karlovarské dvojnásobné míle. Své brány letos poprvé otevře Lysá nad Labem s již tradičním vrcholem - Memoriálem Evy Palyzové. Třikrát by se měl v pondělí v sedle představit žokej Jan Faltejsek, pětinásobný vítěz Velké pardubické.

Reklama