Hlavní obsah

Půl kila kokainu? Olympijská vítězka byla v šoku

Bern/Praha

Perné chvíle prožily americké bobistky Kaillie Humphriesová a brzdařka Lolo Jonesová na švýcarských hranicích při cestě na další podnik Světového poháru ve Svatém Mořici. Vedle chybějících dokumentů celníky zvlášť zajímal bílý prášek, který objevili v plastové dóze uvnitř bobu. Nakonec vše skončilo úsměvy, obě závodnice ale strávily v přítomnosti zvídavých úředníků více než dvě hodiny.

Foto: Profimedia.cz

Vysmátá Lolo Jonesová (vlevo) vedle Eleny Meyersové.

Článek

Cesta z německého Winterbergu, kde se jel SP o víkendu, do mondénního švýcarského zimního střediska se americkému páru protáhla na plných dvanáct hodin. A 35leté dvojnásobné olympijské vítězce Humphriesové ani o tři roky starší Jonesové, někdejší vynikající překážkářce, nebylo vždy do smíchu. Zvlášť když švýcarští celníci zjišťovali, cože je to za bílý prášek, který objevili v převáženém bobu.

„Domnívají se, že vezeme půl kila kokainu," komentovala Jonesová aktuální dění na svém Instagramu. „Panebože, oni to snad myslí vážně. Teď ještě Kaillie zavřou," pokračovala vzrušeně. Chvíli skutečně trvalo, než strážci hranice ověřili, že se nejedná o ilegální drogy, ale o povolený kreatinový produkt. A ještě delší čas zabralo vyřízení potřebných dokumentů, protože Švýcarsko není součásti EU a sportovci potřebují při cestě do země Helvétského kříže na své vybavení speciální doklady.

„Byl to dlouhý den," ukončila nakonec Jonesová svoji reportáž při příjezdu do Svatého Mořice, kde se o víkendu budou v SP rozdělovat další body. Humphriesová a Jonesová sice cestovaly v jednom voze, ve dvojbobu ale společně nejezdí. Jonesová tvoří posádku s Elanou Meyersovou Taylorovou, která se vrátila po mateřské pauze, zatímco čtyřnásobná celková vítězka SP Humphriesová jezdí se Sylvií Hoffmanovou.

Reklama