Hlavní obsah

Ragbisté Pragy obhájili mistrovský titul a na oslavu skočili do potoka

Praha

Mistrovský titul v ragby obhájili hráči Pragy Praha, kteří ve finále play off na svém hřišti porazili Vyškov 41:7 (20:7). V historii českého a československého ragby je Praga se sedmnácti mistrovskými tituly nejúspěšnějším klubem v zemi. Na oslavu triumfu si šampióni dali lázeň v potoce Rokytka.

Foto: Petr Skála

Koupel ragbyových mistrů v Rokytce.

Článek
Fotogalerie

Ragbisté Pragy zakončili skvělou sezónu. Po vítězství v základní části extraligy a po výhře v semifinále play off nad Spartou 56:23, zvítězili i ve finále, ve kterém porazili JIMI Vyškov 41:7 a na položené pětky 5:1.

Zatímco Praga obhajovala loňské prvenství a ve finále play off od roku 1996 hrála už posedmé, hosté z Moravy se do finále probojovali teprve podruhé po dlouhých deseti letech. Ragbisty Vyškova, které do Prahy doprovázela na finále asi stovka fanoušků, navíc letos provázela dobrá pověst a Pražané je vůbec nepodceňovali.

První poločas vyhrála Praga 20:7. "O přestávce jsme si řekli, že druhý poločas musíme na Vyškov více přitlačit a dát další body," popsal její trenér Eduard Krützner.

Vyškov chce za rok finále doma

Jeho svěřenci plán splnili a výsledkem bylo přesvědčivé vítězství 41:7.

"Za tři roky se nám podařilo udělat obrovský kus práce. Omladili jsme tým, který nyní sklízí úspěchy a důkazem toho je po deseti letech opět získaná stříbrná medaile. Výsledek je pro nás obrovskou výzvou do budoucna. Třeba se za rok finále bude hrát ve Vyškově," přál si Pavel Pala, kouč Vyškova.

"Myslím si, že titul nám patří zaslouženě. Nejenom za celoroční výsledky, ale i za předvedený výkon ve finále, při kterém jsme uhlídali běhavé vyškovské útočníky. Měli jsme proti soupeři zkušenější tým, který rozhodující duel sezóny zvládl lépe," poukázal jeho protějšek Eduard Krützner.

Play off ragbyové extraligy:
Finále:
Praga - Vyškov 41:7 (20:7)
Body: Čížek 21, Novák, K. Jung, Syrový a Boháč po 5 - Pantůček 5, Kovář 2.
O 3. místo:
Tatra Smíchov - Sparta Praha 29:5 (8:0)
Body: Řanda 9, Hocke, Fatka, Kladiva a Procházka po 5 - Vokrouhlík 5.
Konečné pořadí:
1. Praga,
2. Vyškov,
3. Tatra Smíchov,
4. Sparta Praha,
5. Říčany,
6. Slavia Praha,
7. Dragon Brno,
8. Mariánské Hory.

Reklama

Související témata: