Hlavní obsah

Rakouská skála proti stovkám tun. Silák roztočil ruské kolo

Mnichov/Praha

Heroický výkon! Rakouský silák Franz Müllner si splnil velký sen. Vlastními silami roztočil v Mnichově ruské kolo. Na to, jak atlet rozhýbal 80 metrů vysoký kolos vážící stovky tun, se můžete podívat ve videu níže.

Rakouský silák vlastními silami roztočil ruské kolo.Video: Reuters

 
Článek

„Každá vteřina mého nového rekordu byla bolestivá," řekl zadýchaný svalovec bezprostředně po svém výkonu. Rodák ze Salcburku rozhýbal obří konstrukci s pomocí celé své váhy a snahu, kterou musel vynaložit, popsal jako brutální.

Müllner sám sebe přezdívá „Rakouská skála" a na svém kontě má více počinů. V minulosti například zvedal na ramenou helikoptéru, drtil plechovky od piva vlastním žaludkem nebo tahal obří Boeing 777.

„Musel jsem to roztočit hned na první pokus, pokud se to nezačne hýbat hned, už nemáte šanci," odpověděl muž novinářům na dotaz ohledně tajemství úspěchu.

Mnichovské ruské kolo je jedním z největších na světě. Měří 80 metrů a je na něm 27 klimatizovaných prosklených kabin. Přesná váha masivní konstrukce není známa, ale podle rekordmana se pohybuje kolem jednoho tisíce tun.

Reklama

Související témata:
Ruské kolo