Hlavní obsah

Rychle i zběsile. V Praze si půjde 22 chlapů po krku

Praha

Pokud nemají natrénováno, už nic nedoženou. A to ani legendy, které dělají tento sport řadu let. Ve čtvrtek zažije Praha výjimečný večer. V areně Sparty na Povinným mlýně se otevře klec pro MMA, a to při galavečeru GCF 41: Night of the Legends, kde se budou s kariérou loučit například Michal „Háša“ Hamršmíd a Josef „Gorila“ Král. Rychlost, dynamika, fyzička, síla, adrenalin, stres. Někdy i zběsilost v oktagonu. V Praze si půjde 22 chlapů po krku.

Foto: Archiv: Michal Hamršmíd

Michal Hamršmíd (vpravo) se vrací do klece. Ve čtvrtek ho čeká rozlučka s kariérou.

Článek

Příprava na MMA, to není jen nekonečný dril.

Příprava na MMA s hokejisty

„Snad se toho dožijeme všichni bez zranění," řekl Sport.cz Hamršmíd v květnu, když oznámil, že se po pěti letech oficiálně rozloučí se svojí kariérou.

Bývalý český bojovník desetiletí je nyní kondičním trenérem u hokejové reprezentace, ale dostal v pauze čas si odskočit od ledu do klece. Absolvoval přípravu v Tatrách, v Anglii, samozřejmě i v Česku. Proti němu se postaví Petr Mai, on mu má pokazit rozlučku. „Nemusím si nic dokazovat, taky nebudu, ale jdu vyhrát, jako každý zápas. Připravím se na maximum," má jasno Mai. Podle vypsaného kurzu je favoritem Hamršmíd.

Plejáda velkých českých jmen MMA

Pokud si chcete v klidu vychutnat celou fight kartu, moc času vám nezbývá. Na sezení je téměř vyprodáno, proto organizátoři poslali do světa i místa na stání. Kdo by přece jen neuspěl, může celý galavečer sledovat v přímém přenosu na 02TV Sport.

Do oktagonu vkročí také Daniel Macháček, Václav Přibyl, Ladislav Žák, Vít Mrákota, Pavel Bechtold, Bohumil Lungrik, Leoš Brichta, Matúš Juráček, Artur Mykytenko, Jakub Kukla, Mirislav Brož. Chybět nebudou ani zahraniční bojovníci.

Kdo nahradí legendy?

O vítězství se bude rvát také nová krev, která má nahradit odcházející legendy. "Mám soupeře z Černé Hory, asi to bude chtít tahat na zem, pro mě jako postojaře to bude nepříjemný. Odpoledne orloj, večer ale dostane nakládačku," nechal se slyšet v rozhovoru pro extra.cz Juráček.

Svoji profesionální premiéru si odbude Leoš Brichta, který sbíral ve světě úspěchy mezi amatéry. „Je to na mně, jestli dosáhnu na nějaké výsledky, ale šance a potencionál tady je," věří si zápasník, který je fanouškem Sparty.

Do klece vstoupí také bývalý hokejový brankář Miroslav Brož, který před lety jako junior hrál také s Vladimírem Sobotkou a Jakubem Voráčkem. „Mám soupeře ze Srbska, je to docela ostřílený borec. Na galavečeru budou velký jména českého MMA, těším se moc," má jasno „Inkvizitor" Brož.

Svého zástupce mezi bojovníky bude mít i největší sportovní server v Česku. Sport.cz vyslal na čtyřměsíční trénink svého redaktora, ten na galavečeru zažije premiéru v kleci. Duel našeho kolegy a dva následující zápasy budete moci sledovat exkluzivně živě na Sport.cz, celý galavečer pak vysílá v přímém přenosu stanice O2 TV Sport, kterou je možné sledovat i v rámci denního předplatného za 69 Kč.

Reklama

Související témata: