Hlavní obsah

Savchenková a Szolkowy i s chybou vyhráli sportovní dvojice

SENDAI

Němečtí krasobruslaři Aljona Savchenková a Robin Szolkowy vyhráli kategorii sportovních dvojic v závodu Grand Prix v Japonsku. O jasný triumf úřadující mistry Evropy nepřipravila ani hrubka v závěru dnešní volné jízdy.

Článek

Při pokusu o trojitý odhozený salchow naprosto selhali, Savchenková se nepustila partnerovy ruky a vůbec se neodrazila. "Nepočkal na ni a začal moc brzy, neměla vůbec šanci skočit. V tréninku se to někdy stává, je škoda, že se to tentokrát stalo v závodě," komentoval výpadek svých svěřenců trenér Ingo Steuer.

Druzí v Japonsku skončili Američané Keauna McLaughlinová a Rockne Brubaker, kteří si díky tomu při své premiéře v seniorské Grand Prix zajistili účast v šestičlenném finále. Na mistrovství světa přitom nesmějí startovat, protože McLaughlinové bylo patnáct let až 25. září. Ke splnění věkové hranice by musela patnáctiny oslavit před 1. červencem.

Krátký program žen nejlépe zvládla Italka Caroline Kostnerová, která porazila všechny konkurentky včetně domácí favoritky Miki Andové, úřadující mistryně světa. V tanečních párech po originálním tanci stále vedou Francouzi Isabelle Delobelová a Rainer Schoenfelder.

Mužská soutěž, v níž se představí i český reprezentant Tomáš Verner, začne v sobotu.

Výsledky japonské Grand Prix:
Ženy - po krátkém programu: 1. Kostnerová (It.) 61,24 bodu, 2. Andová (Jap.) 60,52, 3. Meierová (Švýc.) 59,16.
Sportovní dvojice - konečné pořadí: 1. Savchenková, Szolkowy (Něm.) 190,64, 2. McLaughlinová, Brubaker (USA) 166,48, 3. Dubeová, Davison (Kan.) 160,21.
Taneční páry - po originálním tanci: 1. Delobelová, Schoenfelder (Fr.) 100,63, 2. Virtueová, Moir (Kan.) 96,71, 3. Chochlovová, Novickij (Rus.) 92,07.

Reklama

Související témata: