Hlavní obsah

Skeetař Nýdrle byl čtvrtý na Světovém poháru brokařů v Káhiře

Skeetař Tomáš Nýdrle obsadil čtvrté místo v úvodní letošní soutěži Světového poháru v brokové střelbě. V Káhiře mistr světa z roku 2019 těsně neprošel mezi medailisty, i tak ale v 32 letech zaznamenal v SP nejlepší výsledek v kariéře. Životní pohárové umístění vybojovaly v soutěži žen i pátá Anna Šindelářová a šestá Barbora Šumová.

Foto: Ivana Roháčková

Tomáš Nýdrle.

Článek

Stejně jako ony se i Nýdrle probojoval poprvé v SP mezi šestici finalistů. Předtím v rozstřelu pěti soupeřů o kvalifikační vítězství skončil rovněž čtvrtý.

Potřetí v kariéře zvítězil Ukrajinec Mykola Milčev. Třiapadesátiletý olympijský vítěz z roku 2000 přitom do finále prošel až jako vítěz čtyřčlenného rozstřelu o zbylé postupové místo. Nýdrleho porazili ještě exmistr světa Jesper Hansen z Dánska a Katařan Rašíd Hamad.

Obě české reprezentantky se dostaly na SP do finále shodně osm dní po oslavě narozenin. Třiadvacetiletá Šindelářová byla v kvalifikaci druhá o jedinou ránu za pozdější vítězkou Dankou Bartekovou ze Slovenska. Přesně o tři roky starší Šumová, jež bude reprezentovat na olympijských hrách v Tokiu, postoupila ze čtvrtého místa. V šestičlenném finále vypadla bronzová medailistka z předloňského ME jako první a Šindelářová ji následovala hned v dalším vyřazovacím kole.

Šestatřicetiletá šestinásobná mistryně Evropy Barteková oslavila v SP pátý triumf.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

SP ve sportovní střelbě z brokových zbraní v Káhiře:
Skeet:
Muži:
1. Milčev (Ukr.) 53
2. Hansen (Dán.) 52
3. Hamad (Katar)
4. Nýdrle
...
v kvalifikaci
13. Tomeček
20. Slavíček (všichni ČR)
Ženy:
1. Barteková (SR) 55
2. Fazylzjanovová (Rus.) 53
3. Nikolauová (Kypr)
...
5. Šindelářová
6. Šumová
v kvalifikaci
15. Skalická (všechny ČR)

Reklama

Související témata: