Hlavní obsah

Směr Tokio! Zásoby jídla i karty, dlouhé hodiny ve vzduchu i na letišti

Praha

Nejpočetnější skupina českých olympioniků využila možnosti cestovat do Tokia vládním speciálem z pražských Kbel, a tak se jim dlouhá pouť alespoň zkrátí o jinak nezbytný přestup. Přesto stráví ve vzduchu i s tankovacím mezipřistáním v Novosibirsku přes dvanáct hodin.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Čeští sportovci pózují v Kbelích před odletem na olympijské hry do Tokia.

Článek

„Já si zabalila hlavně strašně moc jídla,“ smála se plážová volejbalistka Markéta Nausch Sluková, která vyrazila už na svoji třetí olympiádu. „Má ho plnou tašku, tak si musela dát některé věci ke mně,“ přitakávala její parťačka Barbora Hermannová.

„Já potřebuju jídlo, i když jedeme na Černý Most. Ale mám i knížku, karty a koupila jsem novou hru, která se jmenuje Praha,“ vypočítávala Nausch Sluková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český ping-pong (@ceskypingpong)

Kromě nich a jejich mužských kolegů Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem byli na palubě stolní tenisté, šermíř Jakub Jurka, sportovní gymnastka Aneta Holasová, lukostřelkyně Marie Horáčková a silniční cyklisté s výjimkou Zdeňka Štybara, který cestuje ze soustředění na Mallorce. K tomu další členové doprovodu a část nákladu.

Naděje pro Tokio

Obavy měli sportovci jen z příletových procedur, protože zatímco vodní slalomáři je v Tokiu zvládli za čtyři hodiny, další skupina už na letišti strávila téměř půl dne. „Takže asi čtrnáct hodin na cestě, dvanáct na letišti a pak nás někam zavřou a nebudeme smět nikam jít. Ale i tak se těším,“ usmívala se gymnastka Holasová.

Reklama