Hlavní obsah

Smutná zpráva. Legenda je po smrti, ukončila život skokem ze střechy?

Paříž/Praha

Smutná zpráva zasáhla sportovní svět. V pouhých osmačtyřiceti letech zemřela bývalá hvězda francouzského ragby Christophe Dominici. Tvrďák, který má na kontě 67 startů za národní tým a podílel se v roce 1999 i na senzační výhře nad All Blacks, podle médií trpěl v poslední době depresemi. Objevila se i informace, že měl údajně Dominici ukončit svůj život sám skokem ze střechy, tu ale oficiálně nikdo nepotvrdil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Francouzský ragbista DominiciVideo: sntv

 
Článek

Zpráva o úmrtí legendy zveřejnil například jeho bývalý klub Stade Français. „S nesmírným smutkem jsme přijali zprávu o smrti Christophe Dominiciho," uvedl klub na sociálních sítích. Památku uctili i šéfové světového ragby. „Odpočívej v pokoji, Christophe Dominici. Jsi legendou francouzského ragby, jeden z nejlepších hráčů všech dob," zveřejnil příspěvek World Rugby.

Dominici hrál za La Valettu, Toulon a Stade Francais a během kariéry slavil pět mistrovských titulů. Na titulní stránky médií se dostal na začátku letošního roku, když byl prezentován jako zástupce bohatého investora ze Středního východu, který chtěl vstoupit do klubu Beziers. V plánu bylo angažování velkých hvězd, ale z projektu nakonec sešlo a Dominici vše popsal jako nespravedlnost.

Smrt legendárního ragbisty, který ve své autobiografii v roce 2007 přiznal, že byl v mládí sexuálně zneužívaný a od smrti jemu blízké osoby trpí depresemi, zaskočila i fanoušky.

„Je to strašná zpráva, když slyším o jeho smrti. Když jsem vyrůstal, bylo vzrušující ho při hře sledovat. Je to smutné. RIP Christophe Dominici," píší na sociálních sítích. Nepotvrzená zatím zůstává zpráva, že měla bývalá hvězda ukončit svůj život sama skokem ze střechy domu.

Reklama