Hlavní obsah

Squashista Solnický nestačil v Praze na favorita turnaje Kandru

Praha

Squashista Jakub Solnický nestačil v semifinále pražského turnaje okruhu PSA na nejvýše nasazeného německého soupeře Raphaela Kandru. Poslední domácí zástupce v soutěži neuhrál s favoritem ani set.

Foto: Irena Vanišová

Squashista Jakub Solnický nestačil v Praze na favorita turnaje.

Článek

Kandra se v nedělním finále na Strahově utká s turnajovou čtyřkou Grégorym Gaultierem z Francie. Někdejší mistr světa porazil rovněž 3:0 Němce Valentina Rappa, který v pátek vyřadil českou jedničku a druhého nasazeného hráče Daniela Mekbiba. Proti bývalé světové jedničce a v česku žijícímu pořadateli turnaje Gaultierovi ale Rapp uhrál jen devět bodů.

"Byla to fajn zkušenost. V prvním setu jsem se držel toho, co jsem chtěl hrát, ale Kandra je prostě jinde. V dalších setech už jsem byl pomalejší a všude o kousek později, což znamenalo buď nahrávky, které soupeř zakončoval, nebo jsem spěchal do přední části a tím kupil chyby," řekl Solnický.

Turnaj Expression Networks Nolan and Liam's 2020 má dotaci 12 tisíc dolarů a je první squashovou mezinárodní akcí po šestiměsíční koronavirové pauze.

Squashový turnaj mužů Expression Networks Nolan and Liam's 2020 okruhu PSA v Praze (dotace 12 tisíc dolarů) - semifinále:
Kandra (1-Něm.) - Solnický (ČR) 3:0 (7, 3, 5)
Gaultier (4-Fr.) - Rapp (Něm.) 3:0 (2, 2, 5).

Reklama

Související témata: