Hlavní obsah

Squashistka Serme vyzvala světovou jedničku. Málem jí senzačně vzala set

Zahrát si proti světové jedničce, to je vždycky zážitek. A je jedno, zda se to povede v tenisu, squashi, nebo třeba badmintonu. Podobnou lahůdku si nyní v rámci přípravy mohla vychutnat česká squashistka Anna Serme. Ta momentálně hraje exhibiční turnaj na Mauritiu. V duelu se světovou jedničkou, Egypťankou Raneem El Welily, sice prohrála 0:2 na sety, ale i tak zářila nadšením. „Bylo to super, nebyla jsem vůbec nervózní, byla jsem uvolněná a hrála jsem dobře. Užila jsem si to," prohlásila Serme.

Foto: archiv Anny Serme

Nejlepší domácí squashistka Anna Serme si zahrála proti světové jedničce.

Článek

Unikátní šance. Jak jinak nazvat příležitost, jakou dostala Anna Serme na začátku přípravy, když mohla vyzvat v přípravě světovou jedničku. A zejména v prvním setu s favoritkou držela krok. Skóre bylo nadějné, Češka nakonec prohrála těsně 9:11. „Raneem je neskutečně talentovaná, když hraje, squash v jejím podání vypadá hrozně jednoduše a ona působí naprosto přirozeně," skládá soupeřce poklonu Serme.

Na turnaj Necker - Pro Squash Open se dostala díky svému manželovi Lucasovi. Jeho hlavní sponzor akci pořádá. Češka si užívá parádních zápasů a sbírá i vítězství. Zdolala třeba Francouzku Chole Mesnic 2:1 na sety. Serme má přitom v nohách tři týdny fyzické přípravy.

První turnaj nové sezony odehraje v Kapském Městě 8. srpna. „Po tomto PSA turnaji bude pokračovat hlavně fyzická příprava až do konce srpna s cílem být připravená na mistrovství Evropy jednotlivců," dodává česká squashistka.

Reklama