Hlavní obsah

Trenér Novák ke konci Erbanové: Tlak jsem na ni nevyvíjel

Praha

Trenér Petr Novák byl rozhodnutím rychlobruslařky Karolíny Erbanové ukončit kariéru překvapený. Prostřednictvím zastupující agentury Sport Invest poslal svoje oficiální vyjádření. „Jsem velmi překvapený tím, že se Karolína Erbanová rozhodla ukončit profesionální kariéru. Netušil jsem to. Jsem právě se svým týmem na soustředění v Itálii, volali mi to známí a od nich jsem se také zprostředkovaně dozvěděl o důvodech, o nichž uvádí, že stály za jejím koncem. Nemám teď dostatek informací, takže bych k celé věci nechtěl nic říkat. Až se seznámím se vším, co Karolína prohlásila, vyjádřím se víc," uvedl v prohlášení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková a její trenér Petr Novák

Článek

V rozhovoru pro Právo a Sport.cz pak Novák odmítl, že by na závodnici vytvářel nějaký nátlak, nebo zpochybňoval tréninkové zázemí v Polsku, kam odešla z Nizozemska. „Jestliže jsem v článku pro Právo a Sport.cz uvedl, že výkonnostně nedosáhla časů, které jezdila před svým odchodem do Nizozemska, pak se to týkalo trati na 1500 metrů a v poslední sezóně na jeden kilometr. Na pětistovce, na níž se specializuje, dosáhla nezpochybnitelného zlepšení a výrazných mezinárodních úspěchů," uvedl známý trenér.

Vysvětlil také, že rozhodně nesnižoval kvality polského rychlobruslení. „Pokud jsem se vyjadřoval k polskému sprintu, pak jsem tím mínil výhradně výsledky pouze ze ZOH v Pchjongčchangu, které jim nevyšlo. Polští rychlobruslaři se jinak prosazují na vrcholných závodech i na stupně vítězů. Mezi polskými trenéry mám mnoho přátel a léta s nimi spolupracuji," dodal Novák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.