Hlavní obsah

Unikátní experiment! Esa z celého světa míří do české softbalové ligy

Praha

Hvězdy, které v české lize ještě nehrály. Chystá se unikátní experiment. Nejvyšší mužskou softbalovou soutěž doplní šest elitních nadhazovačů ze zahraničí. Cílem je, aby se čeští pálkaři řádně připravili na mistrovství světa, které se letos bude hrát v Praze a v Havlíčkové Brodě. V akci tak budou čtyři Kanaďané, jeden Australan a také nadhazovač z Argentiny. Poprvé se předvedou v rámci Memoriálu Radka Štěpánka. Domácí extraligová sezona začne v příštím týdnu.

Foto: archiv softbalové asociace

Nadhazovači z celého světa budou hrát českou softbalovou ligu. Mají pomoci českým hráčům před mistrovstvím světa.

Článek

Na projektu se začalo pracovat už v minulém roce. Česká softbalová asociace sepsala stručný inzerát a přes webové stránky a sociální sítě oslovila hráče napříč mužským softballem. Cíl byl jediný - asociace chtěla nalákat nejlepší nadhazovače s ohledem na přípravu na mistrovství světa. „Nic takového dříve nebylo. O účast v projektu projevilo zájem zhruba 20 hráčů, mimo jiné z Botswany, Nového Zélandu a Kanady. Po konzultaci s trenéry bylo vytipováno několik vhodných zájemců," prohlásil Jakub Kopřiva, reprezentační trenér.

Očekává se, že svojí kvalitou zlepší úroveň domácích pálkařů. A kdo se tedy v Česku ukáže? Zachary Pierce z Kanady si zahraje za Locos Břeclav. Do akce půjdou i jeho krajané Clayton Robinson (Beavers Chomutov), Steven Normand (Tempo Praha) a Jordan Noftall (Eagles Praha). Z Austrálie dorazil Harrison Pudner (Hippos Havlíčkův Brod) a z Argentiny Martin González (Painbusters Most).

„Dva z nadhazovačů jsou ve výběru čtyřiceti nejlepších hráčů v Kanadě. Je tam i juniorský mistr světa. Jde opravdu o špičku," míní Kopřiva, který je za celý projekt zodpovědný.

Poprvé se posily představí v rámci Memoriálu Radka Štěpánka, který se hraje tradičně před extraligovou sezonou. Týmy se zde po zimě rozehrávají. Turnaj se uskuteční v Eagles Parku během víkendu. Extraliga pak odstartuje prvními zápasy 12. dubna.

Reklama