Hlavní obsah

V Pardubicích se už nepoběží. Dostihová sezona oficiálně skončila

Jubilejní 130. ročník Velké pardubické se Slavia pojišťovnou byl poslední akcí, která se letos uskutečnila na místním závodišti. Vzhledem k aktuální situaci v České republice rozhodl Dostihový spolek o zrušení dostihového mítinku, jenž se měl uskutečnit 24. října.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jubilejní 130. ročník Velké pardubické byl poslední akcí letošní dostihové sezony.

Článek

Ze stejných důvodů se neuskuteční ani závody Pardubické všestrannosti, které byly plánovány na víkend 31. října a 1. listopadu.

„Sezona 2020 byla krátká, ale prožívali jsme ji velmi intenzivně. Vstupovali jsme do ní se šestitýdenním zpožděním a čtyři kvalifikace na Velkou pardubickou jsme museli zvládnout během dvou prázdninových měsíců. Epidemiologická situace se v České republice vyvíjela různými směry a jsme velmi rádi, že se nám podařilo i přes různá opatření uspořádat 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou a dotáhnout tak náročný seriál do konce," připomněl ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller s tím, že aktuální opatření neumožní konání závěrečného mítinku.

„Přistoupili jsme k rozhodnutí poslední dostihový den zrušit. Děkujeme všem, kteří s námi letošní rok prožívali, za podporu. Těšíme se na sezonu 2021 a věříme, že se příští rok budeme moct vrátit k tradičnímu režimu," dodal Müller.

Reklama