Hlavní obsah

Vandual nepoběží Velkou pardubickou, na startu bude jen 18 koní

Bratislava

Slovenský valach Vandual kvůli zdravotním problémům nepoběží v neděli Velkou pardubickou. Ve 13 letech měl být s obhájcem prvenství Hegnusem nejstarším účastníkem slavného překážkového dostihu. Odhalená artróza jej však připraví nejen o šanci obhajovat v Pardubicích loňské třetí místo, ale ukončila mu i kariéru. Startovní pole 131. ročníku se tak zúžilo na 18 koní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenský valach Vandual (vlevo) kvůli zdravotním problémům nepoběží v neděli Velkou pardubickou.

Článek

"V pondělí stál ve svém boxe na třech nohách. Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Vyšetření na veterinární klinice ve Vídni odhalilo artrózu. Po konzultaci s majitelem už padlo rozhodnutí zrušit naplánovaný start a zároveň i ukončit celou jeho kariéru," řekl trenér Marián Štangel deníku Šport.

Vandual startoval ve Velké pardubické třikrát, před loňským třetím místem byl dvakrát osmý. V neděli měl být v jeho sedle francouzský žokej Romain Julliot. "Vandual minulé úterý absolvoval vynikající poslední vážnější práci a byl v super formě. Nejhorší je, že za tři sezony, kdy je u mě, nikdy nekulhal. Absolutně nevysílal signály, že by ho něco trápilo. Musel to být skrytý dlouhodobý postupný proces, stadium je pokročilé," dodal Štangel.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články