Hlavní obsah

VIDEO: Tyson a Holyfield se dvanáct let po "kousanci" usmířili

LOS ANGELES

Dvanáct let po skandálním souboji, který skončil ukousnutím části ucha, se americké boxerské legendy Mike Tyson a Evander Holyfield usmířily. Bývalí světoví šampioni si podali ruce v oblíbeném televizním pořadu Show Oprah Winfreyové.

Foto: ČTK/AP

Evander Holyfield (vlevo) a Mike Tyson ve společnosti moderátorky Oprah Winfreyové

Článek

Jejím hostem byl v pondělí Tyson, který v červnu roku 1997 v duelu o titul mistra světa v těžké váze ukousl svému soupeři kus ucha a byl diskvalifikován. Populární moderátorce se nyní svěřil, že nikdy neměl vhodnou příležitost, aby se za své jednání Holyfieldovi omluvil. Rovněž prohlásil, že své slovní výlevy po utkání tehdy nemyslel vážně.

Když jeho vystoupení viděl Holyfield, kontaktoval Winfreyovou a navrhl jí, že by se oba boxeři mohli v jejím pořadu setkat, což se v pátek stalo. Jediný čtyřnásobný mistr světa v těžké váze během show prohlásil, že Tysonovo kousnutí nebylo tak hrozné. "Byl to hlavně šok. Nebylo to tak zlé, jak z toho dělali," uvedl šestačtyřicetiletý boxer.

Holyfield tvrdil, že Tysonovi, s nímž před soubojem kamarádil, už dávno odpustil. O tři roky mladší Tyson však prý ten pocit neměl. "Nikdy nic neřekl, ten chlapík nemluví. Vždycky jsem ho pozdravil, ale už jedenáct let jsme spolu nemluvili," řekl.

Dvanáct let starý incident z duelu v Las Vegas vysvětlil tím, že chtěl strašně moc Holyfielda porazit. "Kdybych vyhrál, porazil bych opravdového titána," řekl Tyson, jenž s Holyfieldem boxoval už v listopadu 1996 a prohrál.

Reklama

Související témata: