Hlavní obsah

Všichni čtyři uchazeči o OH v roce 2024 zůstávají ve hře

Lausanne

Všichni čtyři uchazeči o uspořádání letních olympijských her v roce 2024 zůstali po prvním posouzení kandidatur ve hře. Výkonný výbor Mezinárodního olympijského výboru v Lausanne rozhodl o postupu Los Angeles, Paříže, Říma i Budapešti do dalšího kola, na jednotlivých organizačních výborech nyní bude do konce ledna předložit kompletní podklady. O pořadateli se rozhodne v září 2017 v Limě.

Foto: Sport.cz

Rio de Janeiro už finišuje s přípravami, čtyři města se ucházejí o hry v roce 2024.

Článek

Výkonný výbor na dnešním zasedání také rozhodl o pokračování trestu pro Kuvajt, který má od loňského října pozastavené členství v MOV kvůli vměšování státu do chodu organizace. Sankce byla vyhlášena na rok, zemi se tak s největší pravděpodobností nepodaří odvrátit hrozbu absence na OH v Riu de Janeiro. Kuvajtským sportovcům, kteří se do Brazílie kvalifikují, umožní MOV start pod olympijskou vlajkou.

Šéf organizačního výboru pro hry v Riu Carlos Nuzman dnes při prezentaci před funkcionáři konstatoval, že přípravy dva měsíce před jejich začátkem pokračují téměř bez problémů. Potíže připustil pouze ohledně dostavby velodromu, sportoviště pro dráhové cyklisty bude podle něj k dispozici až na konci června. Na všech ostatních sportovištích se uskutečnilo celkem 44 testovacích soutěží.

Oznámil také, že je prodáno 67 procent ze šesti miliónů vstupenek. "Bude vyprodáno," řekl a dodal, že oživení zájmu o hry vyvolal v zemi v posledních dnech běh s olympijskou pochodní. "Ten představuje větší úspěch, než jsme čekali. Sjednocuje Brazílii," uvedl Nuzman.

Reklama