Hlavní obsah

Z Hradilka a Šonky budou biatlonisté

Ostrava

Populární lyžařský ČEZ City Cross Sprint se popáté uskuteční v oblasti Dolních Vítkovic a znovu divákům nabídne neobvyklou podívanou. Do běžecké stopy se kromě trojnásobného vítěze závodu Dušana Kožíška, vrhnou v sobotu 21. ledna také zástupci jiných sportů jako třeba vodní slalomář Vavřinec Hradilek nebo moderní pětibojař Jan Kuf, kteří budou soupeřit v doprovodném programu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kajakář Vavřinec Hradilek se zúčastní lyžařské exhibice v Ostravě.

Článek

Zasněžená lyžařská trať opět vyroste v areálu bývalých ostravských oceláren a závodit se letos bude opět na 450 metrů dlouhém osvětleném okruhu postaveném okolo auly Gong. „Letos jsme pro diváky, ale i závodníky připravili lehkou obměnu trati v prodloužení startovní rovinky o čtyřicet metrů, vyvýšeného startu a posunutí cílové pásky na konec startovní rovinky. Oba mostní přejezdy budou zachovány, tak jako v předešlých letech. Diváci podél trati tak uvidí ještě lepší souboje čtveřice závodníků v dráze," řekl ředitel pořadatelské agentury Seven Days Agency Martin Kráčalík.

Ostravského závodu se zúčastní špičkoví lyžaři z Polska, Slovenska, Itálie, Norska, Austrálie, Finska a Estonska. „Ačkoliv závodníci tento závod mají rádi, jako reprezentanti své země mají povinnost se účastnit především závodů Světového poháru a letos hlavně mistrovství světa. Přesto věřím, že i letos bude konkurence hodně silná. Především na sprintery z Finska, kteří bodují ve Světových pohárech, je potřeba dát si pozor. Vím, že startovní pole bude nabité, ve svěťáku bodoval i náš Honza Bartoň, který byl loni v Ostravě lepší než já. Já budu těžit ze zkušeností," řekl český reprezentant Dušan Kožíšek.

Sprinterský specialista má motivaci pro letošní rok jednoduchou. Třikrát zde zvítězil, loni byl bronzový. A svůj trůn chce zpět. Kromě něj a Jana Bartoně se z české špičky na start postaví ještě Aleš Razým.

Vše odstartuje v 14.45 hodin vzdušná show akrobatického letce Martina Šonky, od rána bude připravena také biatlonová střelnice pro děti, uskuteční se také biatlonová exhibice sportovních hvězd. Svůj um na běžkách a střelbě na laserový terč předvedou kromě zmíněných Hradilka s Kufem také třeba bývalý atlet Jiří Mužík, skikrosař Tomáš Kraus a pilot Martin Šonka.

Vstup na akci je zdarma. V týdnu od 22. do 29. ledna bude pak závodní trať se všemi zatáčkami a přejezdy k dispozici bezplatně pro veřejnost a školy.

Časový harmonogram závodů ČEZ City Cross Sprint 2017 v Ostravě
13.55 hodin: závod dětí – Leo Express Sprint
15.30 hodin: start kvalifikace – závod dorostu + hlavní závod mužů/žen
17.30 hodin: finále závodu dorostu
17.50 hodin: finále hlavního závodu ČEZ City Cross Sprint (muži/ženy)

Reklama

Související témata: