Hlavní obsah

Ze vzorů kamarádi. Kosteleckého sledoval v televizi u babičky, teď od něj Štěpán dostává rady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trap je výstavní českou střeleckou disciplínou, fanoušci mají v živé paměti rozstřel o zlato na hrách v Tokiu mezi Jiřím Liptákem a Davidem Kosteleckým. Jenže na Evropských hrách ve Vratislavi se radoval ze stříbra úplně jiný Čech, sedmadvacetiletý Vladimír Štěpán.

Foto: ČOV/Matyáš Klápa

Stříbrný střelec v trapu z Evropských her Vladimír Štěpán.

Článek

Krakov (od našeho zpravodaje) ‑ Kosteleckému se soutěž nevydařila, do finále neprošel. Lipták dorazí až na víkendovou soutěž týmů, protože sám už místenku pro OH v Paříži vybojoval, a tak přenechal místo Štěpánovi. A ten skutečně sahal po jediném rozdělovaném „kvótaplacu“, když zlato prohrál o jednu ránu.

„Poté, jak se finále vyvíjelo, tam šance byla. Ale samozřejmě si strašně cením i toho druhého místa, které jsem absolutně nečekal,“ přiznával rodák ze Šumperka, jenž mezi finálovou osmičku postoupil z pátého místa. „Většinou bývám ve stresu, ale tady jsem byl klidný i díky rodině a kamarádům, kteří mi volali a psali,“ pochvaloval si.

Není těžké uhodnout, koho má střelec brněnské Komety za vzory, když i doma závodí po boku dvou olympijských vítězů. „Jsou to úžasní lidé a střelci. Pamatuju si, jak jsem na Davidovo finále v Pekingu koukal u babičky na gauči, bylo mi 12 let. Vykal jsem mu, pak jsem mu nabídl tykání a teď jsem s ním na pokoji a dává mi rady,“ cenil si.

„To samé s Jurou. Chodíme spolu lovit, řešíme střílení. Vážím si toho, že se z mých vzorů stali kamarádi,“ dodává stříbrný střelec, jenž se s oběma zkušenějšími parťáky potká při nedělní soutěži družstev.

Reklama