Hlavní obsah

Pětibojaři Hlaváčková s Houškou vyhráli na závěr MEJ smíšenou štafetu

Lucie Hlaváčková a Filip Houška vyhráli na závěr juniorského mistrovství Evropy v moderním pětiboji závod ve smíšené štafetě. Houška v Barceloně získal druhou medaili poté, co se ve čtvrtek podílel na bronzu družstva.

Foto: Filip Komorus

Moderní pětibojař Filip Houška

Článek

Česká dvojice se ve všech disciplínách nedělního závodu vešla mezi nejlepší tři. I díky vyhranému parkuru vybíhali Hlaváčková s Houškou do závěrečného běhu se střelbou jako první a vedení udrželi. Za nimi skončili o šest bodů Britové, třetí byla Litva.

"Po šermu, který se nám povedl, oba jsme měli shodnou bilanci a podrželi jsme se vzájemně, jsme šli na koně. Já jsem si vylosoval stejného jako v individuálu, což jsem bral jako výhodu a pohlídal si chyby. Lucka měla koně, kterého měl Matěj Lukeš ve štafetě. Z čisté jízdy jsme nadšení," řekl Houška.

Foto: Filip Komorous/ČSMP

Čeští moderní pětibojaři (zleva) Marek Grycz, Martin Vlach a Jan Kuf na Světovém poháru v Ankaře.

Náskok po plavání pak už udrželi. "Vzhledem k velkému náskoku bylo hlavní nezvorat střelbu, což se v rámci možností povedlo. Jsem nadšený a hlavně děkuju Lucce, že to tak krásně rozběhla a měl jsem to docela pohodlné," dodal Houška v nahrávce pro média.

Reklama