Hlavní obsah

Pistolář Rampula a puškařka Blažíčková byli na SP v Káhiře pátí

Čeští střelci uzavřeli Světový pohár v Káhiře dvěma pátými místy. Devatenáctiletá puškařka Veronika Blažíčková si v třípolohové střelbě na 3x20 ran pátou příčkou vyrovnala dosavadní maximum z loňského SP v Čchang-wonu, Matěj Rampula byl pátý v disciplíně rychlopalná pistole. Dvaadvacetiletý reprezentant o dvě příčky vylepšil svůj nejlepší výkon z loňské soutěže v Riu de Janeiro.

Foto: Bruntálsky.denik.cz

Matěj Rampula na archivním snímku

Článek

Svěřenec Martina Tenka postoupil z druhého místa v kvalifikaci mezi osm nejlepších, předčil ho pouze úřadující evropský šampion Clément Bessaguet z Francie. Ve své čtyřčlenné semifinálové skupině pak Rampula skončil poslední a o konečném pořadí rozhodl jeho kvalifikační výsledek.

Blažíčková, jež vloni získala stříbro na ME ve Vratislavi, kde získala účastnické místo pro olympijské hry v Paříži, postoupila z kvalifikace ze čtvrtého místa. O vylepšení svého maxima pak už ale usilovala marně.

Jen na základě horšího pomocného kritéria se nevešla mezi osmičku postupujících Aneta Brabcová, která skončila první pod čarou. Startovaly také Lucie Brázdová (29.), Sabina Thurnwaldová (42.) a Nikola Foistová (52.).

Soutěž pistolářů vyhrál Ital Massimo Spinella před Bessaguetem, v třípolohové střelbě na 3x20 ran zvítězila Nina Christenová ze Švýcarska.

Reklama

Související témata: