Hlavní obsah

Puškař Přívratský byl na SP v Káhiře bod od bronzu čtvrtý

Puškař Jiří Přívratský obsadil na Světovém poháru v Káhiře čtvrté místo v třípolohové střelbě z libovolné malorážky. Jednadvacetiletého českého reprezentanta dělil přesně bod od bronzu, na postup do finále potřeboval ještě o další tři desetiny lepší výkon. Účastník olympiády v Tokiu je v této disciplíně bronzovým medailistou z loňského mistrovství Evropy, v minulém roce v ní také v Riu de Janeiro oslavil premiérový triumf v SP.

Foto: ČOV

Sportovní střelec Jiří Přívratský

Článek

Přívratský byl čtvrtý už v kvalifikaci, v níž jen o bod horší výkon předvedl mistr Evropy Petr Nymburský. Stačilo mu to na jedenácté místo, které znamenalo v redukovaném pořadí při účasti dvou soupeřů mimo soutěž první nepostupovou pozici. Filip Nepejchal byl sedmnáctý s výkonem jen o další bod horším, František Smetana po životním šestém místě ve vzduchové pušce tentokrát obsadil mezi 60 účastníky 34. příčku.

Ve finále indický střelec Aišvarí Tomar porazil Alexandera Schmirla z Rakouska 16:6. Indie vede v Káhiře po osmi soutěžích medailové pořadí se čtyřmi zlaty a dvěma bronzy.

Reklama

Související témata: