Hlavní obsah

Pistoláři Rampula a Dědová získali na Evropských hrách stříbro ve smíšené soutěži v rychlopalbě

Pistoláři Matěj Rampula a Alžběta Dědová získali na Evropských hrách stříbro v soutěži smíšených dvojic v rychlopalbě. Ve finále na střelnici ve Vratislavi podlehli ukrajinskému sourozeneckému páru Julija Korostylovová, Pavlo Korostylov. Bronz přidal tým skeetařek v sestavě Anna Šindelářová, Martina Skalická, Barbora Šumová.

Foto: denik.cz/Nicolo Zangirolami

Český reprezentant Matěj Rampula

Článek

Česká střelecká výprava zdvojnásobila v Polsku počet cenných kovů po stříbru a bronzu puškaře Jiřího Přívratského. Překvapivě bez medaile skončilo družstvo skeetařů. Tým ve složení Tomáš Nýdrle, Jakub Tomeček a Radek Prokop v šestičlenné kvalifikaci obsadil poslední místo.

Rampula s Dědovou, kteří se na stejném místě před rokem stali v mixu vicemistry Evropy, jako jediní dokázali s Ukrajinci držet krok v kvalifikaci a skončili za nimi druzí s odstupem tří kruhů. Finále Češi zahájili vítěznou položkou, ale zejména druhá část duelu o zlato se odehrála ve znamení soupeřů, kteří zvítězili 16:6. Korostylov vylepšil bronz z minulých Evropských her v Minsku, Korostylovová je v této disciplíně úřadující mistryní světa.

Ukrajinci jsou tradičními rivaly českých střelců. Loni na ME podlehli Dědová s Rampulou na ME dvojici Anastasija Nimecová, Volodymyr Pasternak. Dnešní zlaté duo bylo na minulém ME bronzové. "Soupeři jsou hodně kvalitní a už od loňského roku nám dělají problém," řekla Dědová.

Její partner měl potíže se změnou prostředí před finále. "Ve finále se mi nestřílelo moc dobře, protože na finálové hale je obtížnější světlo a mně trvalo si na něj zvyknout. Povedlo se to na poslední položku a to bylo bohužel pozdě," posteskl si Rampula.

Skeetařky měly jen čtyři konkurenční týmy a v kvalifikaci nestačily na suverénní Slovenky a Italky. V duelu o bronz porazily suverénně ázerbájdžánské trio 6:0, soupeře porazily ve všech třech položkách.

Skeetaři se představili ve složení, ve kterém vloni vybojovali bronz na světovém šampionátu v Osijeku. Tentokrát ani v menší konkurenci neuspěli. Z devíti kvalifikačních položek se jediná bezchybná povedla Nýdrlemu a od postupu do duelu alespoň o bronz je dělily tři zásahy. Suverénním Finům v kvalifikaci ulétly jen tři terče z 225.

Evropské hry v Krakově - sportovní střelba:
Skeet - družstva:
Muži:
Finále:
Finsko (Vallioniemi, Takanen, Kallioinen) - Itálie (Cassandro, Rossetti, Sdruccioli) 7:3,
o 3. místo:
Řecko - Německo 6:2,
...v kvalifikaci 6. ČESKO (NÝDRLE, TOMEČEK, PROKOP).
Ženy:
Finále:
Itálie (Bartolomeiová, Scocchettiová, Di Marziantoniová) - Slovensko (Barteková, Hocková, Štibravá) 7:1,
o 3. místo:
ČESKO (ŠINDELÁŘOVÁ, SKALICKÁ, ŠUMOVÁ) - Ázerbájdžán 6:0.
Rychlopalná pistole - smíšené dvojice:
Finále:
Korostylovová, Korostylov (Ukr.) - ALŽBĚTA DĚDOVÁ, RAMPULA (ČR) 16:6,
o 3. místo:
Auneová, Aas (Nor.) - Ujčičová, Čeper (Slovin.) 17:11.

Reklama

Související témata: