Hlavní obsah

Kordistům Evropské hry nevyšly, všichni vypadli v prvním kole

Individuální soutěž na Evropských hrách v Krakově českým kordistům nevyšla. Všichni čtyři reprezentanti včetně olympioniků Jiřího Berana a Jakuba Jurky vypadli hned v prvním kole hlavního pavouka pro 64 šermířů. Nejvýše byl klasifikován Milan Čupr na 36. pozici.

Foto: Staddoha

Ilustrační foto.

Článek

Z kvalifikace celé kvarteto postoupilo s přehledem s pozitivní bilancí, Jurka svoji skupinu dokonce vyhrál a ve vyřazovací fázi ho dělil jediný zásah od postupu. Josefu Mahringerovi z Rakouska ale podlehl 14:15, stejným výsledkem smolně prohrál Martin Rubeš se švýcarským soupeřem Maxem Heinzerem.

V pondělí dokázala vyhrát alespoň jeden zápas v hlavní soutěži kordistek Veronika Bieleszová, jež obsadila 27. místo.

Individuální soutěže v Krakově se oproti původnímu plánu nekonají jako mistrovství Evropy. Kontinentální šampionát se uskutečnil ještě před Evropskými hrami v Plovdivu poté, co jej tam na poslední chvíli nařídila uspořádat mezinárodní federace FIE, aby mohli o body do olympijské kvalifikace bojovat i šermíři Ruska a Běloruska. Ti v Polsku startovat nesmějí.

V následujících třech dnech jsou v Krakově na programu týmové soutěže, které status mistrovství Evropy mají a bude se v nich bojovat o body do olympijské kvalifikace.

Evropské hry v Krakově - šerm:
Muži - kord:
Finále:
Tulen (Niz.) - Frazao (Portug.) 15:10,
semifinále:
Frazao - Stankevyč (Ukr.) 15:14
Tulen - Bargues (Šp.) 15:12,
...36. ČUPR
37. JURKA,
43. BERAN,
46. RUBEŠ (všichni ČR).
Ženy - šavle:
Finále:
Charlanová (Ukr.) - Pantisová (Rum.) 15:3,
semifinále:
Pantisová - Gkunturaová (Řec.) 15:14
Charlanová - Passarová (It.) 15:12,
...48. BECHYŇOVÁ (ČR).

Reklama

Související témata: