Hlavní obsah

Po dvaceti letech dojde znovu na finále mezi Draky Brno a Tempem Praha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Již čtvrté zápasy semifinálových sérii rozluštily tajenku ohledně postupujících do finále baseballové extraligy. V něm se po dvaceti letech zopakuje souboj brněnských Draků a pražského Tempa.

Foto: baseball.cz, Lenka Brožová

Tempo Praha slaví historický úspěch.

Článek

Jako první postoupili do finále obhájci titulu Draci Brno. Ve čtvrtek porazili Eagles Praha 4:1 po fantastickém výkonu Jhendersona Hurtada na kopci. Chyběl mu dokonce jenom jeden out, aby zaznamenal velmi ceněný no-hitter. Proti byl ale Marcus Weinzimer, jenž třímetovým odpalem zajsitil Eagles nejen první hit v utkání, ale také jediný doběh.

„Hurtado zaházel famózně. Jeden out před koncem měl no-hitter. Bohužel tam padl blooper do opozitu a udělali z toho i bod. Ale takový je baseballový život. Pak to dokázal zavřít. My jsme tlačili. Skoro každou směnu jsme měli běžce ve skórovací pozici. Dařilo se nám je stahovat tak napůl. Ale jsme spokojeni. Zahráli jsme dobře v obraně, vyhráli jsme, a to je důležité. Těšíme se na finále," líčí manažer Draků Hynek Čapka. Brňanům tak k výhře stačily čtyři doběhy a můžou slavit 28. postup do závěrečné extraligové série.

To pražské Tempo bylo naposledy ve finále v roce 2003 a další postup si muselo tvrdě vybojovat. Čtvrtý zápas série proti Hrochům se navíc natáhl na dva dny. Ve čtvrtek se totiž utkání nedohrálo kvůli tmě a zápas se tak za stavu 3:3 po deseti směnách musel přesunout na páteční odpoledne do Prahy.

Ambasadoři baseballového ME Jan Železný, Martin Erat a Martin ČervenkaVideo: ČBA

V rozhodujícím utkání znovu úřadoval Martin Červenka. I díky dvěma homerunům v utkání zaznamenal 5 RBI a v celé sérii měl celkem 10 stažených doběhů. Tempo zvítězilo 8:5 a může slavit postup do Czech Series.

„Hroši nám byli velmi dobrý soupeřem. Jejich nadhazovači byli efektivní a hodně našich pálkařů s nimi mělo problémy. Nakonec to kluci týmově zvládli. Klíčové bylo, že jsme neudělali zásadní chyby v obraně a nadhazovači předvedli, co měli. I když Minařík neměl úplně dobrý start do zápasu, tak se dokázal vrátit a dal nám skoro šest směn. To bylo strašně důležité. Pro Tempo je to v jeho novodobé historii velký úspěch. Jsme na vlně a jsme připraveni hrát proti komukoliv. I proti Drakům. Ještě nekončíme," neskrývá spokojenost a odhodlání manažer Tempa Lubomír Čuhel.

Po dvaceti letech tak je na programu znovu finále mezi Draky a Tempem. V roce 2003 zvítězili Draci 3:0 na zápasy a Pražané jim tak mají co vracet. Navíc Tempo ještě nedokázalo vyhrát extraligu v éře samostatné České republiky. Naposledy se totiž z titulu radovalo v roce 1980. Naopak Draci můžou rozšířit svou bohatou sbírku 23 titulů. Finálová série by se měla rozehrát v pátek 18. srpna prvním zápasem v brněnské YD Areně.

Semifinále baseballové extraligy - 4. zápasy:
Eagles Praha - Draci Brno 1:4, konečný stav série 1:3.
Hroši Brno - Tempo Praha 5:8 po 11. směně, konečný stav série 1:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články