Hlavní obsah

Po Velké národní vyhrála Blackmoreová jako první žokejka i Zlatý pohár

Slavný překážkový dostih Zlatý pohár v Cheltenhamu poprvé vyhrála v sedle koně žena. O historický zápis se postarala irská žokejka Rachael Blackmoreová, jež dnes dovedla do cíle prestižního závodu na prvním místě favorizovaného valacha A Plus Tard. Společně oplatili loňskou porážku konkurentovi Minella Indo, který je v péči stejného trenéra Henryho de Bromheada.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Irská žokejka Rachael Blackmoreová s trofejí po triumfu v Cheltenhamu.

Článek

Dvaatřicetiletá žokejka už loni dominovala tradičnímu Cheltenhamskému festivalu s šesti triumfy včetně dostihu Champion Hurdle, který také vyhrála jako první žena a v letošním ročníku triumf na neporažené klisně Honeysuckle zopakovala. Loni také byla první vítěznou žokejkou ve Velké národní v Liverpoolu v sedle Minella Times.

"Nemohu tomu uvěřit. Mám obrovské štěstí, že mohu sedlat všechny tyhle koně. A bez nich to nejde," radovala se Blackmoreová. "Velkou národní bych za nic nevyměnila, ale tohle je Zlatý pohár. Přála bych si to vyjádřit lépe, ale nejde to. Nemohu vyjádřit, jak jsem šťastná," dodala.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.