Hlavní obsah

Prague Lions s Kellnerovou jsou poprvé ve finále Super Cupu v Praze

Napočtvrté to vyšlo! Český tým Prague Lions je ve finále Super Cupu, soutěže družstev, kterou v pražské O2 areně v rámci Prague Playoffs vrcholí parkurový seriál Global Champions League. Češka Anna Kellnerová a belgičtí jezdci Pieter Devos a Niels Bruynseels obsadili v semifinále páté místo a v neděli budou bojovat o celkový triumf.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Anna Kellnerová z týmu Prague Lions během semifinálových jízd

Článek

Kellnerová s klisnou Catch Me If You Can i Devos s Nascarem shodili po jedné překážce, Bruynseels s Deluxem ale nasbíral chyby hned dvě a Lvi neměli postup ve svých rukách.

„Blesklo mi na chvíli hlavou, že budeme zase sedmí," připomněla Kellnerová první nepostupovou pozici, kterou Lvi zaujali už dvakrát. „Věděli jsme, že potřebujeme, aby ostatní týmy chybovaly. Seděli jsme na koních, koukali na obrazovku a doufali, že to bude stačit," řekl Bruynseels.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Anna Kellnerová z týmu Prague Lions během semifinálových jízd

„Jako tým jsme dokázali velkou věc. Od začátku sezony byl cíl kvalifikovat se do finále," popsal Devos. „Kurz byl těžký, ale koně skákali velmi dobře. A myslím, že jim zůstalo dost energie, aby se ukázali v dobré formě i v neděli," dodal.

Kellnerová přiznala, že domácí prostředí přineslo trochu nervozity. „Člověk nechce zklamat fanoušky, zvlášť ty, co mají koupené lístky na nedělní finále. Jsem ráda, že jsme to zvládli," oddechla si.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Anna Kellnerová, Pieter Devos a Niels Bruynseels během slavnostního nástupu týmu Prague Lions v rámci Prague Playoffs Global Champions Tour

Super Cup – semifinále:
1. Valkenswaard United 223,28 s (4 tr. body)
2. Madrid in Motion 216,30 (8)
3. Miami Celtics 216,57 (12)
4. Shanghai Swans 220,42 (12)
5. Prague Lions, 219,91 (16)
6. Berlin Eagles 216,14 (20)

Reklama

Související témata: