Hlavní obsah

Přívratský skončil na MS pátý ve vzduchové pušce a vybojoval místo na OH

Jiří Přívratský skončil na mistrovství světa v Káhiře pátý ve vzduchové pušce a vybojoval pro české sportovní střelce už páté účastnické místo na olympijských hrách v Paříži 2024. První českou medaili na šampionátu dnes získali junioři Adéla Zrůstová a Vojtěch Záborec, stříbrní v soutěži smíšených dvojic v libovolné malorážce vleže.

Foto: ČOV

Sportovní střelec Jiří Přívratský.

Článek

Olympionik z Tokia Přívratský proklouzl do osmičlenného finále jako poslední nástřelem rovných 630 bodů s náskokem jedné desetiny bodu. Ve finále pak zůstal ve hře o medaile po prvním vyřazování po 15 ranách, kdy mu odpadli dva soupeři. Po dalších pěti ranách už ale byl mezi dvěma eliminovanými i jednadvacetiletý český střelec.

Díky pátému místu však získal bronzový medailista v třípolohové střelbě ze zářijového ME ve Vratislavi pro Česko účastnické místo pod pěti kruhy v Paříži. Střelci v Káhiře bojovali o čtyři "kvótaplacy", ale vzhledem k tomu, že mezi nejlepší čtyři se dostali dva Číňané a z jedné soutěže smí každá země získat pouze jedno účastnické místo, připadla toto pozice Přívratskému.

Aleš Entrichel byl v kvalifikaci dvacátý. Petr Nymburský, který díky triumfu ve Vratislavi vybojoval olympijské místo v třípolohové malorážce, obsadil 52. příčku. Další mají čeští střelci v mužském trapu a skeetu a ženské sportovní malorážce.

Mistrem světa se stal Ind Rudrankš Patil, jenž v souboji o zlato porazil 17:13 Danila Dennise Sollazza z Itálie.

Junioři Záborec a Zrůstová, jež byla ve čtvrtek pátá v individuální soutěži, postoupili v mixech z kvalifikace z druhého místa a ve finále podlehli 6:16 čínské dvojici.

Mistrovství světa ve sportovní střelbě z puškařských a pistolových zbraní v Káhiře:
Vzduchová puška:
Muži - finále:
Patil (Indie) - Sollazzo (It.) 17:13
3. Šeng Li-chao (Čína)
...5. Přívratský
v kvalifikaci 20. Entrichel, 52. Nymburský (všichni ČR).
16:15 ženy.
Libovolná malorážka:
Junioři - smíšené dvojice, finále:
Pchang Jü-čchie, Tu Lin-šu (Čína) - Zrůstová, Záborec (ČR) 16:6

Reklama

Související témata: