Hlavní obsah

Pro ME ve sportovní střelbě se hledá nový pořadatel, v Moskvě nebude

Mistrovství Evropy ve sportovní střelbě se letos neuskuteční v Moskvě. Kvůli vojenskému útoku Ruska na Ukrajinu rozhodla evropská konfederace ESC o odebrání šampionátu ruské metropoli a hledá nové dějiště. Původní termín od 15. do 30. srpna by měl zůstat zachován, na programu jsou soutěže ve vzduchových, kulových, brokových i velkorážních disciplínách a na běžící terč.

Foto: Ivana Roháčková

Trio olympijských vítězů (zleva) Petr Hrdlička, David Kostelecký, Jiří Lipták.

Článek

"Prezidium ESC podpořilo iniciativu prezidenta (mezinárodní federace) ISSF přesunout mistrovství Evropy 2022 z Ruska a rozhodlo se najít náhradního pořadatele, který by šampionát zorganizoval v původně schváleném termínu," uvedla ESC na svém webu.

Mezinárodní federaci vede Rus Vladimir Lisin, který už po čtvrtečním počátku invaze avizoval, že šampionát bude přeložen. "Jsem silně znepokojen současnou situací. Chápu, že ne všichni sportovci budou moci přijet na mistrovství Evropy. Hluboce se omlouvám! Vedení ISSF a prezidium ESC nemají právo organizovat nerovné soutěže a omezovat šance sportovců na zisk účastnických míst na olympijské hry v Paříži 2024. Jsem si jistý, že najdeme řešení a mistrovství uspořádáme jinde," uvedl Lisin v prohlášení.

Reklama

Související témata: