Hlavní obsah

Road to Tokyo z japonského chmele. Baseballisté uvařili vlastní pivo, dozraje v den velké premiéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonci jsou z nich celí pryč. Příběh statečných českých amatérů poutá v Tokiu před jejich startem ve World Baseball Classic velkou pozornost. A co až se ještě místní dozvědí, že baseballisté doma společnými silami uvařili Road to Tokyo, speciální pivo z japonského chmele pod dozorem japonského velvyslance... „Nejsme žádná banda ochmelků, nechceme propagovat alkohol. Šlo o společnou týmovou akci,“ zdůrazňuje hlavní kouč Pavel Chadim.

Čeští baseballisté mají vlastní pivo. Uvařili si ho z japonského chmele pro World Baseball Classic. Video: Sport.cz

 
Článek

Když trenér charakterizuje, jaké pivo s chlapci uvařili, lehce poznáte, který nápoj preferuje.

„Z japonského chmele, takže jiné než české pivo. Japonsky říznuté do sucha, ale nejsem odborník," směje se. „Jsem z Mikulova, takže mám rád víno," dodává Pavel Chadim.

K akci došlo v Pivovaru Matuška již v lednu. Zlatavý mok má dozrát přesně v den páteční premiéry českého týmu na profesionálním mistrovství světa proti Číně.

Hotel českých baseballistů v TokiuVideo: Tomáš Icík/ČBA

„Byl to dobrý teambuilding. Ředitel Adam Matuška je z Kotlářky, zaměstnává i další její hráče. Bude tam i společné sledování WBC," poukazuje nejlepší polař minulé extraligové sezony Arnošt Dubový.

„Já taky za Kotlářku hrál. Stejně jako Honza Novák, Dan Vavruša a Martin Červenka, všichni jsme Kotlářští. Někteří kluci už v pivovaru byli, já poprvé. Zajímalo mě, jak se to dělá, ochutnal jsem přípravu. Velice zajímavé," kvituje Marek Minařík.

„Majitel je jeden z našich kamarádů, bývalý baseballista, takže jsme si to užili. Nechal přivézt chmel z Japonska, dohlížel na nás dokonce i japonský velvyslanec," usmívá se kapitán týmu Petr Zýma.

Manažerem i hráčem je baseballista Lukáš Ercoli. Vydrží v této dvojroli také pro podzimní ME?Video: Sport.cz

„Už jsem měl možnost naše pivo ochutnat a můžu jen doporučit," culí se Lukáš Ercoli, vedle hráčské role i PR manažer baseballové asociace.

I kdyby však Češi uhráli ve skupině alespoň jednu vytouženou výhru, přímo v Tokiu si značkou Road to Tokyo nepřiťuknou.

„Adam říkal, že dostat pivo do Japonska je složité a finančně náročné. Doufám, že po návratu domů nám aspoň jeden sud nechá a společně pak tenhle baseballový kolotoč oslavíme," plánuje Ercoli.

Reklama

Související témata: