Hlavní obsah

Rovinový dostih v Hong Kongu skončil tragédií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva mrtví koně, tři vážně zranění žokejové. Taková je bilance hrůzostrašného karambolu při nedělním rovinatém dostihu v Hong Kongu. K incidentu, po němž museli být utraceni dva koně a tři jezdci skončili s mnohačetnými zraněními v nemocnici, došlo na závodišti Sha Tin během podniku Hong Kong International Sprint. Na tragickou dostihovou událost se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dostihy v Hong Kongu poznamenal děsivý pád.Video: sntv

 
Článek

Do cíle zbývalo pár stovek metrů a koně zdolávali poslední zatáčku, když hřebec Amazing Star v sedle s žokejem Lyleem Hewitsonen zakopl a upadl na zem. Neštěstí vyvolalo dominový efekt. K zemi šel i jeden z favoritů Lucky Patch a další koně Naboo Attack a Pixie Knight.

Podle deníku South China Morning Post museli zdravotníci tři jezdce transportovat do nemocnice s mnohačetnými zraněními, jejich stav by ale měl být stabilizovaný. Veterináři museli dva koně na místě utratit. Další dva hřebci jsou také zranění, ale měli by se zotavit.

Vedení podniku v reakci na tragický incident omezilo po zbytek závodního dne pohárové ceremoniály všech dostihů.

Reklama

Související témata: