Hlavní obsah

Šampionát baseballistů táhne, vstupenky na zápasy českého týmu mizí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bitva o naplnění snu několika baseballových generací se rychle blíží. Česká reprezentace finišuje s přípravou na domácí mistrovství Evropy. Jejím cílem je zisk historicky první medaile. Trenér Pavel Chadim po návratu ze soustředění v Nizozemsku určil nominaci 24 hráčů. Organizátory těší velký zájem fanoušků, který podpořilo březnové vystoupení národního týmu na World Baseball Classic.

Už za pár dní odstartuje v ČR ME baseballistů. Na zápasy národního týmu zbývá posledních pár vstupenekVideo: Sport.cz

 
Článek

Evropský šampionát budou od 24. září do 1. října hostit Ostrava, Praha, Blansko, Třebíč a Brno.

Čechy čeká v základní skupině v Ostravě postupně Rakousko, Řecko a Španělsko, v Brně potom finálová skupina či zápasy o umístění. Zcela jistě budou Češi hrát ve čtvrtek a v pátek na MBS Draků Brno od 18:30 bez ohledu na výsledky základní skupiny; soupeře i fázi se teprve dozvědí podle vývoje turnaje.

„Jsme připravení. Zápasy českého týmu v Ostravě jsou skoro vyprodané a podpora tam bude extrémní. Čekají nás silní soupeři, ale věřím, že to zvládneme a postoupíme do čtvrtfinále,“ doufá předseda České baseballové asociace Petr Ditrich a dodává, že k dispozici budou i fanzóny s velkoplošnou obrazovkou.

Čeští baseballisté chtějí na domácím ME medailiVideo: Sport.cz

Mistrovství Evropy se vrací na české území po devíti letech. Nejlepším výsledkem národního týmu je čtvrté místo právě z roku 2014.

Češi mají za sebou nadějnou přípravu v Nizozemsku. Se čtyřiadvacetinásobnými evropskými šampiony nejprve prohráli 0:1, poté zvítězili 6:0, a nakonec jim podlehli 1:6.

„Sen se nezměnil. Máme stále nesplněnou touhu. Nejméně třem generacím se za posledních třicet let nepodařilo ji naplnit. Jiných jedenáct evropských zemí se během této doby už radovalo. Teď je řada na České republice,“ poukazuje trenér Pavel Chadim.

Ambasadoři baseballového ME Jan Železný, Martin Erat a Martin ČervenkaVideo: ČBA

Obejít se musí bez Daniela Padyšáka a Michala Kovaly, jež neuvolnily americké vysoké školy. V nominaci naopak nechybí kapitán Petr Zýma, Marek Chlup, Martin Červenka, Martin Schneider ani Američané s českým pasem Eric Sogard a William Escala.

„Věřím, že tým je schopný uspět a vyhrát minimálně pět ze šesti utkání. To by mohlo znamenat, že si splníme náš cíl,“ přeje si Chadim.

Nominace českých baseballistů na mistrovství Evropy (24. září – 1. října):
Nadhazovači:
Lukáš Hlouch, Marek Minařík, Jan Novák, Ondřej Satoria, Martin Schneider, Jeffrey Barto, Jake Rabinowitz, Tomáš Ondra, Jan Tomek, Filip Čapka, Daniel Mráz
Catcheři:
Martin Červenka, Daniel Vavruša
Vnitřní polaři:
Petr Zýma, Vojtěch Menšík, Martin Mužík, Eric Sogard, Jakub Kubica, Filip Smola, William Escala, Jakub Hajtmar
Vnější polaři:
Marek Chlup, Arnošt Dubový, Matěj Menšík

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.