Hlavní obsah

Šance na titulovou výzvu? Kincl uspěl i ve druhém zápase v KSW

Technický knokaut a další výhra! Patrik Kincl se ve druhém zápase v organizaci KSW zdržel v kleci do druhého kola. Po povedeném převedení souboje na zem dominoval. Bylo pouze otázkou času, kdy Tomasz Romanowski podlehne nástupu svého soupeře. V čase 3:36 bylo rozhodnuto. „V prvním kole úplně nešla karta. V přestávce jsem ale dostal od trenérů do rukávu pár žolíků a už to šlo. Podařilo se!“ radoval se český zápasník.

Foto: KSW

Patrik Kincl po druhém vítězství v polské organizaci KSW.

Článek

Šest tisíc diváků v hledišti a klasické oťukávání soupeřů. Tak vypadal začátek zápasu velterové váhy v Gdaňsku na turnaji KSW 61. Polský tvrďák začal nebojácně. Tak, jak je jeho zvykem. V úvodní pětiminutovce lépe zasahoval. Přesto si větší tlak vytvořit nedokázal. Zástupce All Sports Academy se rozjížděl pomaleji a nedokázal zopakovat premiérový zápas v organizaci KSW, kdy knokautoval veterána a jednu z ikon polského MMA Tomasze Drwala již v prvním kole.

Kincl se několikrát v prvním kole snažil strhnout soupeře na zem. To se mu ale příliš nedařilo. Dvaatřicetiletý Polák našel v několika případech účinnou obranu, která vedla k tomu, že se český bojovník musel spokojit s postojovými výměnami. Ty ovšem chutnaly spíše tuzemskému bijci. „Ze začátku byl Tomasz rychlý a nepříjemný," uznal Kincl bezprostředně po zápase.

Situace se ale po pauze rapidně změnila, českého válečníka tak nepříliš povedený úvod mrzet nemusel, protože v následujících minutách rozhodl o svém dalším triumfu.

Druhé kolo začalo snahou Kincla o stržení soupeře na zem. Po přibližně sto vteřinách se to podařilo. Český zápasník šikovně zaháknul svou nohu za soupeřovu a Romanowski se v mžiku ocitl pod hradeckým rodákem. „Když jsem ale poté viděl na zemi příležitost, tak jsem ji musel využít," uvedl jednatřicetiletý Čech.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Právě na zemi byl Kincl už neomylný a vskutku pohodlně dokráčel k zisku dalšího, již čtyřiadvacátého vítězství v profesionální kariéře. Zároveň se povedlo utnout soupeřovu sérii bez porážky.

Naopak ta Kinclova nadále trvá. Po čtyřech letech si tak český zápasník připsal úspěšný návrat do velterové váhy. Po květnovém triumfu Davida Dvořáka v UFC je to další radostná zpráva pro All Sports Academy. Hradecká skupina si tak může odškrtnout další splněný cíl.

Reklama

Související témata: