Hlavní obsah

Schweiner a Perušič postoupili na písku v Hamburku do play off

Aktualizováno

Beachvolejbalisté David Schweiner s uzdraveným Ondřejem Perušičem postoupili na turnaji Pro Tour Elite v Hamburku s bilancí dvou výher a porážky do play off. Dopoledne v druhém utkání v základní skupině čeští reprezentanti prohráli s katarskou dvojicí Šaríf Janus, Ahmed Tidžan 1:2 na sety, v podvečer si pak zajistili pokračování na turnaji vítězstvím 2:0 proti Polákům Piotru Kantorovi a Jakubu Zdybekovi. V tabulce skupiny C skončili Češi druzí za stoprocentními Katařany.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Právo

David Schweiner a Ondřej Perušič na archivním snímku

Článek

Ve čtvrtek vykročili Schweiner s Perušičem do hamburského turnaje třísetovým vítězstvím nad domácí dvojicí Paul Henning, Sven Winter. Nad Katařany vyhrál třetí nasazený pár úvodní set 21:17, v dalších dvou ale podlehl 16:21 a 9:15.

"První set byl z naší strany téměř bezchybný, tam jsme předvedli jeden z našich nejlepších letošních výkonů. Ve druhém setu už byla hra vyrovnanější, obě strany měly několik příležitostí, které nevyužily. Až do stavu 14:12 jsme si udržovali vedení, nicméně potom se Katařani rychle vrátili do hry, dotáhli se, druhý set ovládli a v tie-breaku už dominovali," uvedl pro ČTK Perušič.

Rozhodující duel proti Polákům měli čeští beachvolejbalisté pod kontrolou. Až na samotný začátek v něm neprohrávali a zvítězili 21:17 a 21:18. V sobotu se v prvním kole play off loňští vicemistři Evropy střetnou se španělskými kvalifikanty Pablem Herrerou a Adriánem Gavirou, které v dubnu zdolali cestou za triumfem na turnaji v Uberlandii.

Perušič si na červencové akci King of the Court v Lucemburku zranil břišní sval a nejlepší domácí pár musel zrušit elitní turnaje v Gstaadu, Montrealu i mistrovství Evropy ve Vídni. Schweiner na ME s Tadeášem Trousilem obsadil dělené deváté místo. V Hamburku se Češi pokusí získat další body do olympijské kvalifikace a vylepšit si nasazení pro říjnové MS v Mexiku.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Hamburku:
Muži - skupina C:
Janus, Tidžan (6-Kat.) - Perušič, Schweiner (3-ČR) 2:1 (-17, 16, 9),
Perušič, Schweiner (3-ČR) - Kantor, Zdybek (14-Pol.) 2:0 (17, 18).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.