Hlavní obsah

Nadstavbová část baseballové extraligy finišuje, čeká se na další semifinalisty

O víkendu se rozhodne o dalších dvou účastnících semifinále baseballové extraligy. Týmy čeká poslední kolo nadstavbové fáze soutěže a vedle již jistých postupujících, tedy Draků Brno a Hrochů Brno, mají aspoň teoretické naděje další čtyři týmy. Nejblíže postupu je pražské Tempo. Je v průběžné tabulce třetí a stačí mu jedna výhra v sérii s Arrows. Nejdále pak Nuclears Třebíč, kteří potřebují pomoc ostatních týmů.

Foto: baseball.cz, Robert Vávra

Třebíčský Miroslav Křivánek v bitvě o metu s Tempem Praha.

Článek

Nejtěžší úkol mají před sebou baseballisté z Třebíče, kteří postup nemají ve svých rukou. Navíc je čeká série proti brněnským Drakům, které musí třikrát porazit. Draci ale v TOP 6 prohráli pouze dva zápasy, což z pohledu Třebíče nedává příliš nadějí. Navíc brněnský tým stále nemá jistotu prvního místa, které by mu v play off dávalo výhodu domácího prostředí v sériích. „Změnit dokážeme jen to, co můžeme samii ovlivnit. Ostatní se stane. S Draky věřím v zábavnou sérii," říká Jeffrey Barto, hrající trenér Nuclears.

Hroši Brno si uplynulý týden zajistili první postup do semifinále v historii klubu a stále ještě mohou pomýšlet na první místo v TOP 6. Naopak Eagles Praha na čtvrtém místě ještě nemají nic jisté a stále jsou v ohrožení. K postupu do semifinále nemůžou prohrát vícekrát než Arrows Ostrava, jinak pro ně zůstanou brány bojů o medaile uzavřeny. Oba týmy s povděkem sledují zvedající se formu dvou zahraničních opor, které si také v minulém týdnu odnesly ocenění pro nejlepší hráče. Jihoafričan Tyler Smith z Hrochů přidal třetí homerun v TOP 6 a Andrew Grieder z Eagles byl ústřední postavou vyhrané série proti Nuclears.

Ve třetí sérii se utkají dva týmy, které ještě nemají jistý postup do semifinále. Pražskému Tempu k jistotě ale chybí jediná výhra. Naopak Arrows vědí, že potřebují získat o jednu výhru více než Eagles. „Výhodou pro nás je většina dvou zápasů na domácí půdě, a tak doufáme v podporu z tribun," říká Jakub Grepl, nejlepší pálkař Arrows v TOP 6. Tempo si může vybojovat postup mezi nejlepší čtyřku poprvé od roku 2004, kdy fungovalo ještě pod názvem Tegola Praha.

Tabulka:
1.Draci Brno129375,0
2.Hroši Brno128466,7
3.Tempo Praha127558,3
4.Eagles Praha125741,7
5.Arrows Ostrava124833,3
6.Třebíč Nuclears123925,0

Reklama