Hlavní obsah

Skoták se Šmídem skončili v Evropském poháru v kolové šestí

HECHTSHEIM

Šesté místo obsadila česká dvojice Petr Skoták a Pavel Šmíd v Evropském poháru v kolové v německém Hechtsheimu. Zvítězili Matthias König s Uwe Bernerem z německého Gärtringenu, kteří při shodném počtu sedmi bodů s Eberstadtem ze vzájemných soubojů kvarteta nejlepších porazili v dodatečném zápase bratry Holgera a Jense Krichbaumovy 3:2.

Článek

Skoták se Šmídem zdolali ve skupině francouzský Cronenburg vysoko 10:2 a švýcarský Oftringen 6:3. S rakouským Höchstem remizovali 4:4 a s pozdějšími vítězi turnaje z Gärtringenu prohráli 2:5. V utkání o páté místo český pár prohrál s Altdorfem po dramatickém průběhu až 9:10 po trestných úderech. V normální hrací době skončil zápas 4:4.

"Je škoda, že o našem vyřazení ve skupině rozhodl při stejném bodovém zisku s Höchstem jediný gól v rozdílu branek," řekl Šmíd, který společně se Skotákem před osmi lety Evropský pohár vyhrál.

Evropský pohár v kolové v Hechtsheimu (Německo):
1. M. König, Berner (Něm./Gärtringen), 2. H. Krichbaum, J. Krichbaum (Něm./Eberstadt), 3. S. König, Fischer (Rak./Höchst II), 4. D. Schneider, Schnetzer (Rak./Höchst I), 5. R. Schneider, Planzer (Švýc./Altdorf), 6. Skoták, Šmíd (Favorit Brno).

Reklama