Hlavní obsah

Skvělá premiéra Kulhavého mezi triatlonisty. Ve vodě dostal nakopáno, na kole řádil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sice bez největších soupeřů, i tak byla ale mezinárodní premiéra Jaroslava Kulhavého v terénním triatlonu Xterra nadmíru úspěšná. V závodu nižší série na Maltě si olympijský šampion v cross country z Londýna 2012 především díky famóznímu výkonu v cyklistické části dojel pro vítězství.

Foto: Česká triatlonová asociace

Jaroslav Kulhavý má za sebou triatlonovou premiéru v seriálu Xterra.

Článek

Kulhavého triumf se nicméně nerodil snadno. Po 1500 metrech plavání v mírně zvlněných azurových vodách Středozemního u severní části ostrova opouštěl depo se čtyřminutovým mankem na nejrychlejšího Američana Shalvoye. „Poprvé jsem plaval v ostrém závodě na otevřené vodě, schytal jsem pár kopanců. Mám co zlepšovat," komentoval legendární český biker svou premiéru v tiskové zprávě triatlonové asociace.

Po prvním depu ovšem přišla podle očekávání Kulhavého nejsilnější disciplína, kterou mistr světa v cross country i maratonu proměnil ve vlastní show. Výsledkem byl jednoznačně nejrychlejší čas v cyklistické části, na níž rodák z Ústí nad Orlicí nadělil soupeřům sedm minut, a v depu pak čtyřminutový náskok na druhého Francouze Meuniera. „Jel jako traktor, neměl jsem vůbec šanci s ním jet. Je to legenda," pronesl uznale na adresu 38letého českého závodníka Meunier.

Foto: Česká triatlonová asociace

Vítězná premiéra. Jaroslav Kulhavý na nejvyšším stupínku po závodu Xterra na Maltě.

V závěrečném běhu se náskok začal tenčit, Kulhavý ale dokázal ve strmých výbězích na útesech udržet soupeře v odstupu a nakonec proběhl cílem jako první minutu a půl před Meunierem.

„Plavání bylo MMA, na kole jsem do toho dal maximum a vytvořil si náskok. Běh jsem na své poměry zvládl slušně, takže musím být napoprvé spokojený," zhodnotil svou premiéru Kulhavý.

Na Maltě chyběla světová špička, která se chystá na závod Světového poháru na Taiwanu. Kulhavého tak čeká čeká konfrontace s elitou až v červnu při závodu Xterra v Belgii. V srpnu se pak chystá ukázat domácím fanouškům při zastávce Světového poháru v Prachaticích.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články