Hlavní obsah

Softbalisté Mostu a Locosu Břeclav si zahrají o premiérový mistrovský titul

Softbalisté Painbusters Most a Locosu Břeclav se od soboty utkají o mistrovský titul a extraliga bude mít zcela nového šampiona. Moravané při dosud jediné účasti v boji o zlato v roce 2019 podlehli Ledenicím, Severočeši budou ve finále debutovat. Série se bude hrát na tři vítězné zápasy a začne v sobotu v Břeclavi (14:00). Druhý duel se uskuteční o den později ve stejný čas v Mostě, mistr bude znám nejpozději příští neděli.

Foto: Monika Drábková

Most a Břeclav se utkají o softbalový trůn.

Článek

"Na finálovou sérii se moc těším. Se spoustou kluků z Mostu jsme se potkali v mládežnických kategoriích a reprezentacích. Mají ještě mladší kádr než my. Finále bude mít určitě náboj. Tím, že máme s těmito zápasy zkušenost, může to pro nás být výhoda," uvedl v tiskové zprávě břeclavský nadhazovač Jakub Osička.

Břeclav se do finále dostala po třech letech díky semifinálovému vítězství 3:0 na zápasy nad Spectrem Praha. Vedle Osičky, který letos předvedl 107 strikeoutů, je hlavním tahounem reprezentační nadhazovač Michal Holobrádek. Na pálce Moravané spoléhají na Vojtěcha Formana nebo Adama Luňáka.

Foto: ČSA

Softbalista Osička má nabídky z celého světa

Mostečtí si premiérové finále vybojovali po semifinálovém obratu s Joudrs Praha. Ačkoliv prohrávali 0:2 na zápasy, díky triumfům 6:2, 4:1, 5:1 sérii otočili. "Stále jsem věřil, protože první dva zápasy semifinále se nám vůbec nepovedly. To, co se nám ale povedlo, je neskutečné. Ještě si to úplně neuvědomuji. Ve finále chceme překvapit," řekl Vojtěch Buchner, který je s bratrem Adamem ústřední oporou Mostu.

Oba hráči dominují ve statistice úspěšných odpalů - Adam jich má na kontě 38, Vojtěch o čtyři méně. Bratrům Buchnerovým se daří i na nadhozu. Vojtěch vede se 145 strikeouty extraligové statistiky, Adam je se 121 třetí. "Jsou výjimeční v tom, že kromě nadhazovaní jsou i skvělí pálkaři. To málokdo zvládne," uvedl břeclavský Osička.

Reklama