Hlavní obsah

Softbalové juniorky čeká evropský šampionát. Soupeřky se posílí o Američanky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské areály Joudrs a Spectrum budou od neděle centrem evropského juniorského softbalu, rozehraje se tam šampionát hráček do 18 let. České reprezentantky cílí na první trojku. „Rádi bychom získali medaile, snem jsou zlaté," vyhlásil Tomáš Kusý, reprezentační trenér. Turnaje se zúčastní 20 týmů, k favoritům patří Nizozemsko či Itálie. Akce potrvá do soboty 5. srpna. Češky se ve skupině utkají s Izraelem, Chorvatskem, Polskem a Slovenskem.

Foto: ČSA/Vladimír Kouba

Softbalové juniorky čeká evropský šampionát v Praze.

Článek

Česko patří v ženském softbale mezi elitní země, úspěchy sbírá také v juniorských kategoriích a i tentokrát půjde do hry silná generace talentovaných hráček. „Začínáme v neděli od čtvrt na devět večer s Izraelem, o kterém nevíme vůbec nic. Jeden zápas sehrají před námi, tak se musím kouknout," směje se Kusý s tím, že u zemí jako je Irsko či Velká Británeí není nikdy moc jasné, kolik naturalizovaných Američanek je posílí.

„Můžete tak sílu týmu pouze odhadovat. My jsme ale připravení velmi dobře," tvrdí Kusý. České juniorky do 18 let sbírají zkušenosti v domácí extralize, kde pravidelně hrají s elitními týmy dospělých. „To nám hodně pomáhá. Třeba s Tempem jsme jen těsně prohráli, porazili jsme Eagles nebo dvakrát Arrows Ostrava. To dodalo hodně sebevědomí."

Kristýna Horáčková z Joudrs Praha dala v sezoně 20 úspěšných hitů a patří v této statistice do top 5 celé extraligy. Nadhazovačka Nikola Škardová z Eagles Praha je zase v nejlepší desítce v počtu strikeoutů, předvedla jich v extralize 28. Amálie Chaloupková házela na MS do 18 let v Peru v roce 2021. Mezi tvrdé pálkařky patří Rebeka Wenclová a Kristýna El Ghannam.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články