Hlavní obsah

Squashista Byrtus obhájil titul na mistrovství Evropy klubů, odtajnil plány pro sezonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další velký úspěch má na kontě squashista Viktor Byrtus. Podruhé v kariéře vyhrál mistrovství Evropy klubových týmů. Letos dominoval s německým Paderbornem, když porazil ve finále francouzský Mulhouse Squash Club. Finále nemohlo být vyrovnanější, protože o vítězi rozhodl až počet vítězných míčů. „Je to super pocit hrát a pomoci mistrům Evropy, radost byla obrovská. Vždyť po dvou zápasech jsme prohrávali 1:6 na sety," popisoval Byrtus.

Foto: Irena Vanišová

Squashista Viktor Byrtus.

Článek

Český squashista byl důležitou součástí týmu, za který hrají i dva nejlepší Němci - Simon Rösner a Raphael Kandra. Byrtus musel porazit Francouze Joana Lezauda, což zvládl ve čtyřech setech. Následně Paderborn srovnal na 2:2 na zápasy a 6:6 na sety.

To však nechávalo Byrtuse v klidu. „Věděl jsem, že vyhrajeme. Máme nejsilnější tým v Evropě," popisoval český squashista. V německém týmu hraje už dlouho. „Nejsem už jen člen týmů, ale člen rodiny," pochvaloval si český reprezentant. Angažmá v zahraničním týmu si nemůže vynachválit. Němec Kandra patří do světové dvacítky a jeho poznatky se mladému Čechovi náramně hodí.

Po úspěšném výsledku si dopřál týdenní odpočinek v Maroku. Nabírá totiž síly před turnaji v Pákistánu a Francii. „Dlouho jsem se tak netěšil na sezonu. Cíle si nedávám, ale chci hrát každý turnaj nejlépe, jak dokážu a hlavně bez zranění."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.