Hlavní obsah

Třetí kvalifikace na Velkou pardubickou se blíží. Ukáže se Talent či Sacamiro?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostihové fanoušky čeká už brzy třetí lahůdkový předkrm před královským menu, které bude tradičně na programu 8. října na závodišti v Pardubicích. V sobotu 5. srpna se uskuteční III. kvalifikace na Velkou pardubickou 2023. Oficiálně se dostih, kde bude ve hře pět vstupenek do jednoho z nejtěžších překážkových klání v Evropě, jmenuje „Cena firmy Chládek a Tintěra, Pardubice a.s. - III. kvalifikace na 133. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou".

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Žokej Jan Faltejsek na koni Tzigane Du Berlais oslavuje vítězství v dostihovém závodu 128. Velká pardubická.

Článek

Třetí kvalifikace na Velkou pardubickou má dotaci půl milionu korun, o tu se podělí pět nejlepších. Ve hře bude také pět vstupenek do hlavního podniku, který se uskuteční v říjnu. Na startu by mělo být jedenáct koní. Čtyřem tuzemským účastníkům (Player, Sacamiro, Zataro, Talent - vítěz z roku 2021) se v dostihu postaví pět koní z Německa, jeden z Irska a jeden z Francie.

Na start předposledního dílu kvalifikačního seriálu se i tentokrát mohou postavit pouze pětiletí a starší koně, na které čeká 5800 metrů. Obrovská pozornost se bude upírat na Sacamira, v jehož sedle bude žokej Jan Faltejsek, jenž ovládl slavnou Velkou pardubickou pětkrát z posledních jedenácti ročníků.

Pořadatelé ohlásili zajímavou novinku. Pro hlavní závod sobotního podniku totiž vyhradili až poslední místo, bude tedy celý podnik uzavírat. Startovat by se mělo až deset minut před šestou hodinou večer a přímým přenosem dostih odvysílá ČT Sport. Na programu je v sobotu v Pardubicích celkem osm dostihů, začíná se hodinu po poledni.

Vstupenky je možné koupit online. Přímo na závodišti zaplatí dospělí 150 korun, studenti či senioři nad šedesát let pak osmdesát korun. Rodinná vstupenka (2 dospělí a 3 děti) stojí 400 korun. Děti do deseti let mají stejně TP/ZTP  vstup zdarma. Parkovné je možné pořídit za sto korun.

Čtvrtý, závěrečný díl kvalifikace na Velkou Pardubickou, je pak na programu 2. září.

Reklama