Hlavní obsah

Triatlonistka Kuříková byla v Krakově 25., Evropské hry vyhrála Lövsethová

Triatlonistka Petra Kuříková na Evropských hrách nenavázala na nedávnou šestou příčku z mistrovství Evropy a v Krakově obsadila 25. místo s více než pětiminutovou ztrátou na nejlepší. Závod na olympijských distancích 1500 metrů plavání v jezeře Nowa Huta, 40 kilometrů jízdy na kole a 10 km běhu vyhrála Norka Solveig Lövsethová před Rakušankou Juliou Hauserovou a Belgičankou Jolien Vermeylenovou.

Foto: archiv Česká triatlonová asociace

Triatlonistka Petra Kuříková na archivním snímku.

Článek

Krakov 27. června (ČTK) - Triatlonistka Petra Kuříková na Evropských hrách nenavázala na nedávnou šestou příčku z mistrovství Evropy a v Krakově obsadila 25. místo s více než pětiminutovou ztrátou na nejlepší. Závod na olympijských distancích 1500 metrů plavání v jezeře Nowa Huta, 40 kilometrů jízdy na kole a 10 km běhu vyhrála Norka Solveig Lövsethová před Rakušankou Juliou Hauserovou a Belgičankou Jolien Vermeylenovou.

Tři týdny po evropském šampionátu v Madridu, kde se kvůli špatné kvalitě vody neplavalo a závod se konal jako duatlon s dvěma běžeckými pasážemi, se Kuříková od počátku pohybovala ve třetí desítce pořadí. Jednatřicetileté olympioničce, jež loni ve Španělsku v Pontevedře vyhrála závod Světového poháru, se nakonec nepodařilo vylepšit 21. místo z premiéry na multisportovní akci v Baku v roce 2015.

"Jsem hodně zklamaná. Před závodem jsem strávila tři týdny na vysokohorském soustředění ve Svatém Mořici, kde jsem trénovala s (dnes stříbrnou) Hauserovou, přitom náš trénink byl velmi podobný. Velký vliv na můj výkon měla bolavá kyčel, kvůli které nemůžu už týden běhat a bolela mě také dnes před závodem," uvedla jednatřicetiletá česká reprezentantka v tiskové zprávě triatlonového svazu.

Tereza Zimovjanová doběhla na 33. místě, Alžběta Hruškova dorazila do cíle hned za ní.

Lövsethová nasedla na kolo až za Kuříkovou jako 31. v pořadí, ale do běžeckého finále už vyrážela jako lídr vedoucí skupiny. Zvítězila s náskokem deseti sekund před Hauserovou. Vermeylenová, jež po cyklistické části figurovala na konci druhé desítky pořadí, byla o další dvě sekundy pomalejší.

Evropské hry v Krakově - triatlon:
Ženy:
1. Lövsethová (Nor.) 1:57:05
2. Hauserová (Rak.) -10
3. Vermeylenová (Belg.) -12
...
25. KUŘÍKOVÁ -5:39
33. ZIMOVJANOVÁ -7:08
34. HRUŠKOVÁ (všechny ČR) -7:20

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.