Hlavní obsah

Triatlonistka Kuříková v Leedsu poprvé pronikla v seriálu MS do dvacítky

Triatlonistka Petra Kuříková se poprvé v seriálu mistrovství světa umístila mezi dvacítkou nejlepších. V Leedsu dnes na sprinterských distancích 750 metrů plavání, 20 km jízdy na kole a 5 km běhu obsadila 17. místo. Jejím maximem dosud byla 25. příčka.

Foto: Český svaz triatlonu

Triatlonistka Petra Kuříková na archivním snímku.

Článek

"Mám obrovskou radost, že to klaplo na moje první umístění v top 20. Moc spokojená jsem především s výsledkem v plavání," pochvalovala si v tiskové zprávě Kuříková, jež po plavecké části držela 21. místo.

"Cyklistika pak byla hodně poctivá a kopcovitá, snažila jsem se udržet ve skupině, ale bohužel jsem v posledním okruhu udělala taktickou chybu, na otočce jsem zůstala poslední, startovní pole se natáhlo, a protože byl silný vítr, tak mi skupina ujela. Naštěstí pak ten odstup nebyl velký. Běželo se mi dobře, tak se mi pak ještě podařilo pár soupeřek seběhnout," líčila Kuříková.

V Leedsu zvítězili Novozélanďan Hayden Wilde a Francouzka Cassandra Beaugrandová, na niž Kuříková ztratila minutu a 25 sekund. Druhá česká reprezentantka na startu Tereza Zimovjanová obsadila 48. místo.

Reklama