Hlavní obsah

V Montafonu letos snowboardcrossaři SP nepojedou, není dost sněhu

Závod snowboardcrossového Světového poháru v Montafonu se letos neuskuteční. V rakouském středisku, kde si Eva Adamczyková loni zlomila obě nohy u kotníků, není dost sněhu. Vzhledem k tomu, že ani předpověď počasí není příznivá, byl podnik naplánovaný na 18. až 20. prosince zrušen.

Foto: ČTK/AP, ČTK

Závod v Montafonu se letos neuskuteční. (ilustrační foto)

Článek

Původně se v Montafonu mělo závodit už tento týden od středy do pátku, ale organizátoři kvůli nedostatku sněhu podnik odložili. Nepomohlo to. Dnes zástupci rakouského svazu, mezinárodní federace FIS a místního organizačního výboru oznámili, že se tento díl SP pro aktuální sezonu definitivně ruší. Sněhové podmínky na místě totiž neumožňují výstavbu trati s parametry Světového poháru.

Světový pohár ve snowboardcrossu provázejí komplikace. Sezona měla začít už koncem října ve francouzském středisku Les Deux Alpes, ale tam se nakonec mohlo závodit až na konci minulého týdne. Byla u toho i olympijská šampionka ze Soči a trojnásobná vítězka SP Adamczyková, která po pátém místě v kvalifikaci obsadila v závodě odloženém ze soboty na neděli desátou příčku.

Po zrušení závodu v Montafonu čeká snowboardcrossaře do Vánoc už jen podnik v italské Cervinii, který je v plánu od 15. do 17. prosince. Následovat bude více než měsíční pauza, další závod se chystá až koncem ledna v Cortině d'Ampezzo.

´

Reklama

Související témata: