Hlavní obsah

V softbalové extralize se objeví i japonský nadhazovač

Naplno se rozjíždějí softbalové nejvyšší soutěže. Ženy začaly předehrávkami už v týdnu a muži se vrhnou do bojů o víkendu. Mužský titul obhajují Žraloci Ledenice a v soutěži žen se pokusí završit hattrick Joudrs Praha. Poprvé v historii nastoupí v softbalové extralize japonský nadhazovač. Kazuki Išizaki bude hrát za nováčka Snails Kunovice.

Foto: Czech Softball

Poprvé v historii nastoupí v softbalové extralize japonský nadhazovač. Kazuki Išizaki bude hrát za nováčka Snails Kunovice.

Článek

K sokům Žraloků Ledenice patří Beavers Chomutov a Locos Břeclav, ke kterým se vrátil Michal Holobrádek. "Chceme medaili a zlato ještě nemáme," uvedla v tiskové zprávě česká nadhazovačská jednička. Na play off pomýšlejí i pražské týmy Tempo, Joudrs a Spectrum.

Išizaki se na start české soutěže moc těší. "Chtěl jsem poznávat kultury ostatních zemí a při tom hrát softbal. Začal jsem se více zajímat o Evropu a speciálně i o Českou republiku, protože jsem zde byl v roce 2019 na mistrovství světa. Tým chci dovést k co nejvíce výhrám," prohlásil vicemistr japonské ligy z roku 2019 a šampion na Novém Zélandu 2020.

Zahraniční posilu budou mít i v Chomutově. Na některé víkendy má dorazit Frederik Terkelsen z Dánska. Měl by týmu pomoci oslavit úspěchem 40 let od založení klubu. "Bylo by stylové v tomto roce brát titul," řekl nadhazovač Marek Malý. Naposledy Beavers uspěli před devíti lety.

Mezi ženami chtějí Joudrs Praha zvítězit potřetí za sebou. "Takový úspěch ještě žádná generace z Joudrs nevybojovala. Je to pro nás velká motivace," prohlásila Jana Furková.

Žraloci Ledenice se musí obejít bez nadhazovačky Veroniky Peckové, která hraje italskou soutěž za Bollate. Vysoko chtějí být Arrows Ostrava a Eagles Praha. Nováčky jsou pražské týmy Kotlářka a Sabat. Soutěž hraje i reprezentace juniorek.

Vrcholem sezony bude mistrovství světa mužů, které se mělo konat už loni v únoru, ale kvůli koronaviru bylo přeloženo na letošní prosinec a uskuteční se v novozélandském Aucklandu. Ženy čeká koncem července evropský šampionát ve Španělsku.

V Česku budou dvě mezinárodní akce. Na přelomu června a července ME žen do 22 let v Kunovicích a v Brně a Sezimovo Ústí bude hostit v červenci první ME mužů do 23 let.

Reklama

Související témata: