Hlavní obsah

Vím, co bude mít k večeři! Kincl má dalšího soupeře načteného

Praha

Před čtrnácti dny ještě dohlížel v Las Vegas na další vítězství Davida Dvořáka v UFC. Nyní má Patrik Kincl před sebou druhý duel v prestižní organizaci KSW. Jednatřicetiletý fighter se na sobotním turnaji KSW 61 v Gdaňsku pobije s polským tvrďákem Tomaszem Romanowskim. „Znám jeho silné i slabé stránky. Věřím, že spolu předvedeme pořádně tvrdou válku,“ hlásí český zápasník, který má za sebou velice náročný program.

Foto: Facebook Patrika Kincla

Patrik Kincl (vlevo) poměří na turnaji KSW 61 síly s polským ranařem Tomaszem Romanowskim.

Článek

Po téměř rok a půl dlouhé pauze se Kincl poprvé představil v polské organizaci na konci roku 2020. Polskou legendu Tomasze Drwala, jenž zápasil i v americkém UFC, poslal v prvním kole nekompromisním knokautem k zemi. Návrat jako hrom. Pro hvězdu z hradecké All Sports Academy to byla již čtvrtá výhra v řadě.

„Romanowski je tvrďák, má srdce, což znamená, že ho budu muset zlomit. Myslím, že první kolo ustojí, pokud se mi tam nepodaří něco dobře trefit, nebo nějaká submise. Koncem druhého kola se mi bude lámat a ve třetím ho budu mít na lopatě. Takže okolo půlky třetího kola bych rád odcházel se zdviženou hlavou," odhadoval Kincl průběh svého druhého duelu pod hlavičkou největší polské stáje.

Patrik Kincl bude zápasit na turnaji KSW 61 s polským ranařem Tomaszem RomanowskimVideo: Sport.cz

Z posledních dvanácti duelů má český fighter parádní bilanci. Jedenáct triumfů doplňuje pouze jedno zaváhání, které přišlo v roce 2018. Kincl v zápase střední váhy poměřil síly s Karlosem Vémolou. Po vyrovnaném duelu nakonec sudí zvedli ruku Terminátorovi, který se mohl těšit z dalšího vítězství. I když oba bojovníci ušli už další dlouhou cestu, čas od času rezonuje možnost případné odvety.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Patrik Kincl (@patrik_kincl)

S kým bude mít Kincl v sobotu večer tu čest? Romanowski je taktéž velice zkušený bojovník. Ve svých dvaatřiceti letech má za sebou přesně dvacet duelů, z nichž třináctkrát odcházel jako vítěz. Působení v největší MMA organizaci v Polsku si vybojoval v reality show Tylko Jeden, kterou dokázal celou opanovat.

Stejně jako Kincl má Polák na svém kontě čtyři vítězné bitvy v řadě a jediný duel v organizaci KSW. Moldavský sok Ion Surdu sice vydržel všechna tři kola, nakonec se ale po výroku rozhodčích radoval Romanowski. Poslední prohra polského ranaře se datuje do roku 2017.

Hradecká tréninková skupina má za sebou perný program. Na začátku května absolvoval v Dallasu boxerský duel před sedmdesáti třemi tisíci diváky Jan Maršálek. Následoval vítězný souboj Davida Dvořáka na turnaji UFC Fight Night 188, který se neobešel bez potíží. Hrobníkovi totiž těsně před duelem odpadl soupeř, který nedokázal splnit váhový limit a skončil v nemocnici. I přesto si subtilní bojovník poradil a kolumbijského náhradníka Juancamila Ronderose utáhl škrcením jednou rukou již po dvou minutách prvního kola.

Porazí Patrik Kincl ve svém druhém zápase v KSW Poláka Tomasze Romanowskiho?
Ano
72,3 %
Ne
27,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1106 čtenářů.

Reklama

Související témata: