Hlavní obsah

Vlach vybojoval bronz na SP moderních pětibojařů v Budapešti

Moderní pětibojař Martin Vlach skončil při obhajobě loňského vítězství na Světovém poháru v Budapešti třetí. Na stupně vítězů se posunul po stíhačce v závěrečném kombinovaném běhu se střelbou. Druhý český finalista Jan Kuf doběhl patnáctý.

Foto: Filip Komorous

Moderní pětibojař Martin Vlach skončil na Světovém poháru v Budapešti třetí.

Článek

Vlachovi v Budapešti nevyšel šerm, v němž dnes po pátečním základním kole další body nepřidal. Dařilo se mu však v jízdě na koni, kterou zvládl jako druhý nejlepší s plným počtem bodů. Do kombinované části vybíhal jako dvanáctý s odstupem téměř půl minuty na medailové pozice. Postupně ale stahoval a Korejce So Čchang-wana nakonec o bronz připravil až v cílové rovince.

"V průběhu to pořád nevypadalo, ve čtvrtém kole jsem byl asi sedmý osmý, ale postupně jsem stahoval. Před poslední střelbou se to hezky sešlo a tu jsem tam poslal bezchybně, takže jsem vybíhal pátý. Kluci přede mnou už nemohli a já ještě mohl," okomentoval v tiskové zprávě závěrečný běžecký úsek, do kterého šel naplno s vědomím toho, že vynechá čtvrtý díl SP a bude mít čas na regeneraci před finále.

Závod mužů ovládl Korejec Čun Ung-tche před Muhanádem Šabánem z Egypta. Finále žen bez české účasti vyhrála domácí Blanka Guziová.

Závod SP v moderním pětiboji v Budapešti:
Muži:
1. Čun Ung-tche (Korea) 1534
2. Šabán (Eg.) 1530
3. Vlach 1525
...15. Kuf (oba ČR) 1467.
Ženy:
1. Guziová 1424,
2. Gulyasová (obě Maď.) 1422
3. Abdalmaksúdová (Eg.) 1419.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.