Hlavní obsah

Volejbalisté Estonska kvůli koronaviru nenastoupí v sobotu proti českému týmu

Čeští volejbalisté neodehrají v sobotu závěrečné utkání ve skupině zlaté Evropské ligy proti Estonsku, jehož tým zdecimoval koronavirus. Plánovaný duel ve Zlíně proto bude kontumován 3:0 ve prospěch svěřenců trenéra Jiřího Nováka, kteří už ale měli po předchozí výhře 3:1 nad Belgií jistý postup do Final Four Evropské ligy. O zrušení duelu informoval Český volejbalový svaz.

Foto: Profimedia.cz

Radost českých volejbalistů (ilustrační foto)

Článek

"Laboratorní výsledky ukázaly, že v týmu estonských mužů je sedm pozitivních hráčů. Je tedy jasné, že závěrečné utkání skupiny C se nemůže odehrát. Hostující hráči netrénovali, zůstali v izolaci na hotelu a v kontaktu s našimi reprezentanty nebyli. Velmi nás to mrzí, hlavně kvůli našim fanouškům. Výsledky testování se ale nedají ovlivnit a pravidla jsou v tomto případě jednoznačně daná," uvedl předseda organizačního výboru Ivan Iro z Českého volejbalového svazu.

Ve Zlíně se tak představí pouze české reprezentantky, které už rovněž mají jisté semifinále zlaté Evropské ligy. K závěrečnému duelu proti Chorvatsku nastoupí v sobotu podle plánu od 19:00.

Reklama

Související témata: