Hlavní obsah

Watson dostal v NFL za sexuální zneužití a napadení žen dlouhý distanc a pokutu

Zákaz startu v jedenácti zápasech NFL a pokutu pět milionů dolarů dostal hráč amerického fotbalu Deshaun Watson za sexuální zneužití a napadení řady žen. Šestadvacetiletý quarteback Clevelandu pyká za své chování v letech 2020 a 2021, kdy působil ještě v Houstonu.

Foto: David Dermer, ČTK/AP

Deshaun Watson dostal trest za sexuální zneužití

Článek

Watson se objednával k ženám na fyzioterapeutické masáže, během kterých je zneužil ke svému uspokojení. Třiadvacet z nich ho zažalovalo. Hráč se s nimi domluvil na vyrovnání a omluvil se jim, i když trvá na tom, že se ničeho špatného nedopustil.

Začátkem srpna dostal v zámořské lize od nezávislého soudce distanc na šest utkání, ale vedení NFL požadovalo vyšší trest. Ve čtvrtek po dohodě s hráčskou asociací zvýšilo Watsonovi postih na jedenáct zápasů a přidalo pokutu v přepočtu 121 milionů korun.

"Jsem vděčný, že disciplinární řízení skončilo, a nesmírně si vážím obrovské podpory, které se mi dostalo během mého krátkého působení v Cleveland Browns," uvedl Watson v prohlášení.

"Ještě jednou se omlouvám za veškerou bolest, kterou tato situace způsobila. Beru zodpovědnost za rozhodnutí, která jsem učinil. Do budoucna se soustředím na to, abych se stal nejlepší verzí sebe sama na hřišti i mimo něj," prohlásil hráč, který má nařízeno docházet k odborníkům a podstoupit léčbu. Dál tvrdí, že je nevinen a jednou chce sdělit svou verzi příběhu.

Watson má s Clevelandem pětiletou smlouvu na 230 milionů dolarů. Do ligy, která začne 9. září, může zasáhnout nejdříve 28. listopadu v utkání proti svému bývalému týmu Houstonu.

Reklama

Související témata:
Zneužití
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články